Het leuke van eieren vinden wij dat er zoveel verschillende recepten bestaan. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je dat je ook eieren in een muffinvorm kan maken.
Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt, of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is gluten vrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel.
Leef je uit en varieer met groente, kruiden en specerijen!
Benodigdheden voor 12 muffins
– 10 eieren
– peper
– zout
– groenten in blokjes: denk aan stukjes tomaat, courgette, wortel, paddenstoelen, knolselderij, pastinaak. Maar ook bonen, mais en doperwten zijn top
– kaas: denk aan blokjes belegen kaas, mozzarella of geraspte Parmezaanse kaas
– kruiden: heb je nog verse kruiden in huis, hak fijn en voeg ook toe
– vlees of vis: denk aan restjes kip, gehakt of zalm
De bovenstaande ingredienten zijn puur suggesties, kijk zelf wat je in huis hebt en bak je koelkast leeg.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los met peper en zout.
Je kunt eventueel ook nog andere specerijen toevoegen, denk aan kerrie, kurkuma of paprikapoeder.
Vet je muffinblik goed in en vul de bakjes met je favoriete combi’s. Ik maakte de combi doperwten met blokjes belegen kaas en tomaat met ricotta, basilicum en Parmezaanse kaas.
Schenk daarna de bakjes vol met je eimengsel, verdeel het over de 12.
Zet het muffinblik in de oven en bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Ze worden mooi bol in de oven, maar zodra je het bakblik uit de oven haalt, stort dit ook net zo snel meer in. Niet druk om maken, doet niets af aan de smaak. Laat de muffins afkoelen en haal ze uit het blik.
Comments