top of page

Eiersalade

Dit recept kun je met een gerust hart eten.

De hoeveelheid is voor 4 goed belegde boterhammen. Je kunt er dus ook een berg toastjes mee besmeren, of 2 wraps. Of lekker zuinig doen en minder op je brood doen.


Ingrediënten

2 eieren

2 el magere kwark of griekse yoghurt, 0% vet

1 handje peterselie

zeezout, versgemalen

peper, versgemalen

0,5 tl kerriepoeder

0,5 tl mosterd, fijne


Bereidingswijze


  • Prik de eieren in, doe ze in een pan met water en breng snel aan de kook (met mijn kookplaat duurt dit minder dan een minuut).

  • Laat de eieren vervolgens 9 minuten koken.

  • Hak ondertussen de peterselie zo fijn als je lekker vindt.

  • Laat de eieren schrikken onder koud water, rol ze, en pel ze. Doe ze eieren in een kommetje en prak ze grof met een vork.

  • Doe de kwark, mosterd, peterselie, en het kerriepoeder er bij en roer door elkaar.

  • Breng op smaak met zout en peper.


Notities

Je kunt deze eiersalade direct eten. Maar je kunt hem ook prima twee dagen in de koelkast bewaren en later opeten. De kerriesmaak komt wat meer naar voren als het tijd heeft om in te trekken.


Voedingswaarde per portie

Calorieën: 39kcal | Eiwitten (Proteïne): 3g | Vetten: 2g | Cholesterol: 93mg | Zout: 34mg | Kalium: 31mg | Vitamine A: 150IU | Vitamine C: 0.3mg | Calcium: 13mg | IJzer: 0.3mg


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?





41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page