top of page

Boerenkool met tofureepjes en paddenstoelen



Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, ook met tofu en paddenstoelen smaakt het verrukkelijk.


2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

150 gram tofu

peper, nootmuskaat

gerookt paprikapoeder

600 gram aardappelen

500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)

1 ui

1 teentje knoflook

250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen

1 eetlepel vloeibare margarine

150 ml halfvolle melk


Bereiding

  • Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Zet even weg.

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  • Kook de boerenkool in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.

  • Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.

  • Bak de tofu mee.

  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.

  • Giet de gare boerenkool af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Maak op smaak met peper.

  • Serveer de aardappelpuree erbij.


Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een aangebroken verpakking tofu maximaal 2 dagen in de koelkast. Lekker met bulgur en noten. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.


Voedingswaarden per persoon

Energie 495 kcal

Vet 15 gram

Waarvan verzadigd vet 3 gram

Koolhydraten 60 gram

Waarvan suikers 8 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 25 gram

Zout 0,2 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?




Bron: Voedingscentrum

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vispie

bottom of page