top of page

Boerenkool met tofureepjes en paddenstoelen



Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, ook met tofu en paddenstoelen smaakt het verrukkelijk.


2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

150 gram tofu

peper, nootmuskaat

gerookt paprikapoeder

600 gram aardappelen

500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)

1 ui

1 teentje knoflook

250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen

1 eetlepel vloeibare margarine

150 ml halfvolle melk


Bereiding

  • Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Zet even weg.

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  • Kook de boerenkool in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.

  • Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.

  • Bak de tofu mee.

  • Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.

  • Breng de melk aan de kook.

  • Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.

  • Giet de gare boerenkool af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Maak op smaak met peper.

  • Serveer de aardappelpuree erbij.


Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een aangebroken verpakking tofu maximaal 2 dagen in de koelkast. Lekker met bulgur en noten. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.


Voedingswaarden per persoon

Energie 495 kcal

Vet 15 gram

Waarvan verzadigd vet 3 gram

Koolhydraten 60 gram

Waarvan suikers 8 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 25 gram

Zout 0,2 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?




63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page