Wij zijn dol op burritos met gehakt! Dit burrito recept maken we dan ook bijna iedere week wel een keertje. In plaats van gehakt kun je de Mexicaanse burrito’s ook met kip vullen. Burritos maken is echt hartstikke makkelijk. Je vult ze met gekookte rijst, gehakt en natuurlijk lekker veel kaas. Eventueel kun je ook nog de tortilla wraps zelf maken. Hier geen zin of tijd voor? Dan kun je natuurlijk gewoon kant-en-klare wraps kopen. Serveer de burritos met gehakt met guacamole en zure room. Dan is het Mexicaanse feest compleet!
Benodigdheden:
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote tortilla wraps
250 rundergehakt
100 gr rijst
200 gr kidneybonen
1 rode paprika
2 uien
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
50 gr cheddar (geraspt)
1 handje verse koriander
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien en knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de specerijen toe.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.
Laat de kidneybonen even uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en de kidneybonen toe aan de pan.
Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.
Neem een tortilla en verdeel hier wat gekookte rijst over. Leg hierop een gedeelte van het gehaktmengsel en strooi er wat cheddar over. Rol de burrito op en garneer met nog wat cheddar.
Bak de burritos met gehakt in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer met guacamole en zure room.
Bron: UitPaulinesKeuken
Comments