top of page

Mijn eigen doelstelling

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020
Een periode van hard werken wordt beloond!


Ik had een doel voor ogen, om mijn doelstelling te halen was ik op zoek naar een "Coach". Als trainer wil ik mezelf constant door ontwikkelen, ik had iemand nodig die mijn vragen kon beantwoorden. Nu ik gestopt ben met voetbal, zocht ik ook een pittig doel hebben om naartoe te werken. Oké een fotoshoot, compleet "out of comfort". Hier lees je mijn review die ik geschreven heb voor "Bell Coaching". Een bedrijf met professionaliteit waar iedereen van kan leren. Een bedrijf dat de branche naar een hoger niveau wil tillen en daar wil ik aan bijdragen.


Na een periode van hard werken voor je doelstelling komt een moment van evaluatie. Hier ga je realiseren wat er allemaal is gebeurt en hoe je met de bepalende situaties bent omgegaan. In de laatste periode heb ik dan ook twijfel ervaren, heb ik voldoende gedaan, heb ik geen steekjes laten vallen? Maar ook trots op wat je wel bereikt hebt op dat moment en wat je er vooral van geleerd hebt.

Toen ik begon bij Bell Coaching werd Chris mijn coach, ik begon te speuren op instagram en sindsdien is het “Chris the Viking”. Onder de indruk van zijn “Personal Records” maar ook een goed gevoel over hoe hij tegen training en voeding aankijkt. Mijn doel waar “Chris” me bij mocht gaan helpen was droog trainen, ik kwam uit een lange periode van bulken met een gewicht van 97 kilo en een vetpercentage van rond de 15%. Ik heb mij voorgesteld om in eerste instantie mezelf een jaar te laten coachen, een periode van droog trainen en daarna een periode om spiermassa op te gaan bouwen.Na een half jaar heb ik de eerste doelstelling afgesloten, heb ik deze gehaald?

Ja! Ik kan niet anders zeggen, trots op het resultaat en blij met de kennis die opgedaan heb. De coaching heb ik als heel prettig ervaren, aangezien ik een eigen bedrijf heb als Personal trainer is Online coaching makkelijker in te passen binnen de agenda. Naast mijn doel die ik heb voor mijn fysiek, wil ik mij ook verder ontwikkelen als trainer.

De kennis waar Bell Coaching en Chris over beschikken is gigantisch. Door een periode van coaching doe ik kennis op en ervaar ik het als klant. Het geeft hele andere inzichten op het moment dat je aan de andere kant van de tafel zit. Waar had ik gestaan zonder coaching van Chris: Dan zou ik ook begonnen zijn met droog trainen, ik zal progressie gemaakt hebben. Waarschijnlijk ook tevreden geweest met dat resultaat. Maar na de tijd had ik dezelfde kennis als daarvoor, liep ik tegen dezelfde obstakels aan dan ervoor en zou ik dezelfde trainer zijn als ervoor. Als het circus elk jaar hetzelfde optreden doet, ga je dan na 2x nog heen? Je moet jezelf ontwikkelen, door de obstakels heen en leren van je fouten. Samen met Chris heb ik resultaat gehaald waar ik hartstikke trots op ben.

Chris is een oprecht en eerlijk persoon, ook is hij heel open als trainer. Hij vertelt over eigen ervaringen, waar hij zijn neus gestoten heeft en hoe hij er mee omgegaan is. Hij zegt je waar het op staat, een slechte dag qua voeding kan gebeuren. Maar als je het structureel hebt, moet je je af gaan vragen hoe graag je je doel wilt halen. Ik heb vooral gemerkt dat dat Chris me heel erg heeft bijgestaan in mijn humeurige momenten en de ervaringen die ik op deed in de periode. Het is mij tegengevallen dat mensen die heel dicht bij me staan, het me moeilijk maken met de keuze’s die ik maak voor mijn doel. De meningen die je verteld worden zonder dat je erom vraagt, de afgunst en het onbegrip. Op het moment dat dit te veel in mijn hoofd ging zitten hielp Chris mij weer even op het rechte pad te sturen. Ik heb zelf gekozen voor deze weg en hoe verleidelijk een afslag soms ook is, het brengt je niet op bestemming.


Bell Coaching uniek of het enige in dit vak? Nee zeker niet. Maar in een branche als fitness en krachttraining heeft iedereen zijn mening, je hoort het ene “bullshit” verhaal door de andere heen. De wonderproducten die je met van alles en nog wat helpen vliegen je om de oren. Op instagram schieten trainers en coaches als paddenstoelen de grond uit en iedereen heeft het wiel uitgevonden. De “branche” is verziekt en Bell Coaching probeert hier verandering in te brengen. Bell Coaching is een platform die de “branche” wil door ontwikkelen. Ze willen trainers en coaches opleiden, zodat de “bullshit” langzaam verdwijnt, een onmogelijke doelstelling waar enorm veel energie en ambitie in gestoken wordt. Bell Coaching scheidt zich van anderen en dat is de reden waarom je bij zo’n platform wilt horen. Science Based, geen bullshit en de meningen van “Gym Bro’s” worden van tafel geveegd met keiharde feiten.

178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page