top of page

Fit na de vakantie


Het hele jaar zijn we bezig met fit worden voor de vakantie, want vakantie betekent voor de meesten: in bikini of zwembroek! En niets fijner om je dan gewoon comfi en strak te voelen.

Voor ons, en misschien wel veel anderen, is het inmiddels gewoon een levensstijl geworden en maakt het niet meer uit of het nu winter of zomer is, je wilt je gewoon fit voelen!Toch, merken ook wij, dat het in de vakantie er allemaal toch even wat anders aan toe gaat. De structuur is weg, je hebt meer uitgeslapen dan normaal, er wordt vaker laat op de avond nog een terrasje gepakt, de work out wordt iets sneller over geslagen, er wordt anders gegeten…


Allemaal heel herkenbaar en allemaal he-le-maal niet erg! Want dat heet toch ‘vakantie’?


Een beetje genieten mag zeker, maar het is weer tijd voor structuur! De vakantie is voorbij en we gaan weer knallen! Hoe? We geven je hier 8 tips:


1. Structuur

Het is voor jou en jouw lichaam belangrijk om structuur te hebben. Zet je wekker weer en het zal de eerste dagen zwaar zijn, maar je lichaam went er snel weer aan en voor je het weet heb je het ritme weer te pakken!

Door je ritme terug te hebben, zul je ook meer structuur aan je dag brengen: eten op vaste tijden en het sporten kun je makkelijker inplannen. Hierdoor slaap je ook beter!


2. Voeding

Probeer je voeding weer onder controle te brengen. Natuurlijk is een ijsje of chocolaatje niet erg tussendoor, maar het hoeft niet meer iedere dag. Laat je lichaam weer wennen aan de ontbijtjes op vastte tijden en zorg dat je de hele dag door voldoende eet, waardoor je niet te veel gaat snacken.


3. Sportbuddy

Je bent niet de enige die na de vakantie weer sportief en gezond wil beginnen, zoek een maatje in jouw buurt en pak het samen op en motiveer elkaar!


4. Rustig aan!

Heb jij echt even vakantie gehad en je niet bezig gehouden met sporten en gezond eten? Pak het dan ook rustig op! Wil niet te graag te snel, want het moet wel leuk blijven en dit werkt beter voor je motivatie! Geef jezelf en je lichaam de tijd om weer te wennen. Met kleine stapjes behaal je ook je doel!


5. Doel

Komen we direct bij deze aan: werk met een doel. Dat hoeft niet iets groots te zijn (zoals 10 kg afvallen), maar het werkt voor jezelf vaak prettiger met kleine doelen te werken. Maak tijd om je doelen op papier te zetten.


6. Schrijf je in!

Het kan erg motiverend zijn om je ergens voor in te schrijven, vooral iets voor na de winter, zo hou jij de motivatie om de hele winter door te trainen! Bijvoorbeeld een evenement.


7. Geen excuses

Ja, het is allemaal weer zwaar. Niet alleen wil je goed je best doen met sporten en eten, maar school of stage is ook weer begonnen, het wordt weer kouder en je hebt gewoon geen zin. Zet je excuses opzij en stel jezelf niet teleur, gaan met die banaan!


8. Enjoy!

Hou het leuk voor jezelf! Vergelijk je niet met anderen, volg je eigen route en maak vooral plezier tijdens je reis, je trainingen en je gerechten!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page