top of page

De start van zomer

De gouden regels om fit én gelukkig de zomer in te gaan.

Stress over het naderende bikiniseizoen? Stop it!


De zomer is begonnen. En een nieuw seizoen vraagt om een fresh start! Met deze tips trotseer jij fit én gelukkig de zomer.Kies de juiste training

Een van de eerste dingen die je voor jezelf kunt doen om fitter te worden, is een sport zoeken die je leuk vindt om te doen. Eentje waar jouw fitness vuurtje van gaat branden, zodat je elke keer weer kunt knallen! Zo krijg je er zin in om jezelf weer lekker in het zweet te werken en houd je het langer vol.


Zorg goed voor je lijf

Wees bewust van je lichaam en wat het elke dag voor je doet. Het is jouw instrument, dus zorg er goed voor. Herken de kleine signalen waarmee je lijf om aandacht vraagt en wacht niet tot het te laat is, je er niet meer onderuit kunt of zelfs een blessure oploopt. De basis is al het halve werk, zorg dus voor voldoende rust, goede voeding, genoeg water, etc. Een blij lijf helpt bij het behalen van al jouw doelen!


Voeding is key

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voeding is heel belangrijk om je fit te voelen. De 80-20 regel is hierbij handig om in gedachten te houden. Je maakt voor 80 procent gezonde keuzes en voor de overige 20 procent hoef je niet zo streng te zijn. Een wijntje of ijsje op zijn tijd? Helemaal prima!


Proteïne

Ook goed eten rondom je workouts is een must om je spieren goed te laten herstellen en om je sterker en fitter te maken. Proteïne, of eiwit, speelt daarbij een belangrijke rol. Het is een onmisbare voedingsstof waar je lichaam flink wat van nodig heeft. Het levert namelijk calorieën (power!) en aminozuren (bouwstenen van proteïne) aan je lichaam.


Hoe zorg je ervoor dat je genoeg proteïne binnen krijgt? Wat dacht je van een portie power in je tas mikken voordat je gaat sporten? Wij zijn mega fan van de easy peasy mee te nemen kwarks, shakes en yoghurts van Melkunie PROTEIN. Met maar liefst 20 tot 25 gram proteïne per portie heb jij je proteïnegehalte na je workout zó weer aangevuld. En als je het idee hebt, dat je ongezond bezig bent, heb je het mis. Ze zijn namelijk natuurlijk gezoet, laag in vet en lactosevrij.Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page