top of page

Gerookte kipsalade met walnoten

Deze salade is fris, smaakvol en is gezegend met een fijne ‘bite’! Je gebruikt ‘m niet alleen op je boterham, maar -het liefst veel en vaak- ook op toast, crackers, rijstwafels en beschuiten.





Alvast een tip: je kunt ook gewoon een dubbele portie maken ;-)


Benodigdheden (300 gram)

100 gr gerookte kip

1 augurk

40 gr zilveruitjes

60 gr yoghurt

40 gr fritessaus

40 gr walnoten

5 gr bieslook


Bereidingswijze:

  • Snijd de gerookte kip in kleine blokjes.

  • Snijd de augurk en de zilveruitjes fijn.

  • Meng de yoghurt met de fritessaus.

  • Hak of breek de walnoten in kleine stukjes.

  • Roer de kip, augurk, zilveruitjes en de walnoten door het yoghurtmengsel.

  • Maak op smaak met augurkennat en peper.

  • Hak of knip de bieslook in kleine stukjes en roer door de salade.


Tips en tricks

Wij gebruikten een zoete augurk van 15 gram.

Lekker op toast of op een cracker. Even iets anders? Serveer de salade in een glaasje met rucola of sla erbovenop.

De salade is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Voedingswaarde (per 100 gram)

Kcal: 184

Eiwit: 11 gram

Koolhydraten: 6 gram

Vet: 13 gram

Vezels: 2 gram


Eet smakelijk!



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?



37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page