top of page

Gevulde eieren met Zalm (voor Pasen)

Maar ook zeker een lekkere en verantwoorde snack voor bij de borrel of verjaardagen.


Ingrediënten:


5 eieren

4 el (Turkse of Griekse) yoghurt

ca. 80 gram gerookte zalm

1 el kappertjes

2 lente-uitjes fijngesnden

1/2 el fijngesneden (knoflook)bieslook

snufje chili/paprika poeder (naar eigen smaak)

chili-flakes


Bereidingswijze:


1. Kook de eieren in ca. 10 minuten tot ze hard zijn. Laat ze eieren iets afkoelen en snij ze door het midden. Haal het eigeel voorzichtig uit de eieren.

2. Meng het eigeel, de yoghurt, de zalm en het chili/paprika poeder in de keukenmachine tot een fijn mengsel. Snij de bieslook, lente-ui en de kappertjes fijn en meng dit door het ei-zalm mengsel.

3. Vul de eieren met het mengsel en laat ze tenminste 30 minuten afkoelen in de koelkast. Gebruik een spuitzak voor het vullen, maar kan ook met een lepel natuurlijk, het maakt voor de smaak niet uit ;).

4. Strooi wat chili-flakes over de eieren voor je ze serveert, decoreer eventueel met een stukje gerookte zalm of verse kruiden.


Eet smakelijk!


Variatie-tip: Maak een aantal eieren met een Aziatische twist. In plaats van de bieslook en kappertjes ging daar wat fijn gesneden koriander, chili-poeder en een paar druppels soja-saus doorheen. Ook smullen!




31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page