Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
2 kleine pompoentjes
50 gram zilvervliesrijst
1 kleine ui
1 eetlepel blauwe rozijnen
2 eetlepels olijfolie
1 handje ongezouten pistachenootjes
25 gram walnoten
½ eetlepel rozemarijn
1 klein blikje zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 130 gram)
250 gram gesneden groene, savooie of spitskool
mespunt kaneel, peper
2 eetlepels hüttenkäse
1 theelepel mosterd
azijn
1 bosuitje
Materialen
bakpapier
Bereiding
Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes erbij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en snijd hem klein.
Was de rozijnen.
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.
Hak de noten grof.
Hak de rozemarijn grof.
Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.
Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.
Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes erop. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.
Laat de overgebleven rijst afkoelen.
Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en wat azijn.
Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosui en de dressing.
Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade erbij.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 20 gram
Zout 0,6 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments