top of page

Gevulde pompoentjes

Lekker gevuld met noten, rozijnen, zwarte boontjes, kool, ui, zilvervliesrijst en hüttenkäse.




2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

2 kleine pompoentjes

50 gram zilvervliesrijst

1 kleine ui

1 eetlepel blauwe rozijnen

2 eetlepels olijfolie

1 handje ongezouten pistachenootjes

25 gram walnoten

½ eetlepel rozemarijn

1 klein blikje zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 130 gram)

250 gram gesneden groene, savooie of spitskool

mespunt kaneel, peper

2 eetlepels hüttenkäse

1 theelepel mosterd

azijn

1 bosuitje

Materialen

bakpapier


Bereiding

  • Warm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Was de pompoentjes en snijd er een kapje af. Hol de pompoentjes met een scherp mesje en een lepel uit. Houd een rand van minimaal 1 cm over. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

  • Zet de pompoentjes op de kop op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Plaats de kapjes erbij en bak de pompoentjes nog 5 minuten.

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Pel de ui en snijd hem klein.

  • Was de rozijnen.

  • Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen en de rozijnen toe en smoor de pompoen gaar.

  • Hak de noten grof.

  • Hak de rozemarijn grof.

  • Spoel de zwarte boontje in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken.

  • Meng 2 lepels kool, de zwarte boontjes, het uimengsel, de kaneel en de rozemarijn door de rijst. Laat iets afkoelen en meng er de hüttenkäse en wat peper door.

  • Vul de pompoentjes met het mengsel en plaats de kapjes erop. Laat de pompoentjes in de hete oven in nog eens 15-20 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.

  • Laat de overgebleven rijst afkoelen.

  • Klop een dressing van de rest van de olie, de mosterd en wat azijn.

  • Maak het bosuitje schoon en snijd in ringen. Meng de overgebleven rijst met de groene kool, de bosui en de dressing.

  • Plaats de pompoentjes op borden en geef de salade erbij.


Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:

Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.


Voedingswaarden per persoon

Energie 530 kcal

Vet 25 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 45 gram

Waarvan suikers 15 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 20 gram

Zout 0,6 gram







Bron: Voedingscentrum

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page