top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Stamppot met pompoen en zoete aardappel

Deze stamppot met pompoen, zoete aardappel en gember past perfect bij de herfst. Nu het buiten wat kouder wordt is het eindelijk weer tijd voor stamppot. Maar het liefst natuurlijk wel een gezonde stamppot! Daarom bedachten wij deze stamppot met pompoen. Het pompoenseizoen is weer begonnen, dus bij ons staat er nu vaak pompoen op het menu. Bij jou ook?


Pompoen is lekker zoet en is daarom heerlijk in combinatie met zoete aardappel. Het is rijk aan vitamine A en zorgt voor gezonde ogen. Je kan heel veel kanten op met pompoen, zo kan je er ook pompoensoep of een pompoen salade van maken.


De combinatie van pompoen, zoete aardappel en gember is trouwens erg lekker. Door de gember krijgt deze gezonde stamppot wat extra pit. Dit is trouwens ook een fijne stamppot voor kinderen. Kinderen zijn dol op zoetigheid en zo krijgen ze – zonder dat ze het doorhebben – veel vitaminen binnen. Voor dit recept gebruiken we een flespompoen, maar je kan ook een gewone oranje pompoen gebruiken. Een oranje pompoen is meestal nog iets zoeter van smaak. Je hoeft de pompoen overigens niet te schillen voor deze stamppot, maar je kookt hem gewoon met schil. De schil wordt lekker zacht en dat scheelt je weer een hoop werk. Deze stamppot is ook lekker in combinatie met falafel burgers of een vegetarische rookworst.





Ingrediënten

(Voor 4 personen)


1 flespompoen

2 zoete aardappels (700 gram)

1 kleine rode ui

Blokje verse gember 2×1 cm

120 gram feta of witte saladekaas

80 gram pecannoten

Handje verse peterselie

Snufje peper en zout

Benodigdheden

Grote diepe pan

Stamper

Groot scherp mes

Bereiding

  • Snijd de flespompoen met een scherp mes in de lengte doormidden en dan nog eens doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de pompoen in blokjes van 3 x 3 cm.

  • Verwijder de uiteindes van de zoete aardappels en rasp de schil er af.

  • Snijd ze daarna in blokjes of plakken.

  • Verwijder de schil van de gember en snijd de gember heel fijn.

  • Snijd de rode ui en peterselie ook fijn.

  • Doe de pompoen blokjes en zoete aardappels samen in een grote pan met voldoende water. Breng aan de kook en kook 10 minuten.

  • Giet het water goed af en voeg daarna de gember toe.

  • Stamp alles fijn met een stamper tot een smeuïge stamppot.

  • Breng op smaak met peper en zout.

  • Voeg de ui en peterselie toe en roer deze erdoorheen.

  • Verdeel de stamppot over vier borden en garneer elk bord met feta, pecannoten en peterselie.


Bon appetit!




Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon?

Wil je door ons persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon?

Meld je dan nu aan voor voedingsbegeleiding.

Dit kan zelf geheel of gedeeltelijk vergoed worden door je zorgverzekering.



40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nasi taart

Comments


bottom of page