top of page

Gezond eten op vakantie?

Deze voedzame gerechten kun je bestellen als je op reis bent.



Foodtips voor op vakantie: zo eet je voedzaam én lekker!


Gezond eten in Spanje

De ontelbare tapashapjes, liters sangria en ijsjes van afgelopen dagen waren heerlijk, maar ondertussen zit je zo vol dat je geen portie patatas bravas meer kunt zien. Toe aan een lichte maaltijd? Deze Spaanse gerechten zijn lekker én gezond!


Ga bijvoorbeeld voor een Ensalada judías blancas con Espárragos. Dit is een witte bonensalade met asperges. In deze salade zitten naast bonen en asperges ook nog paprika, rode ui en spinazie. De salade bevat veel vitaminen en mineralen en is door de bonen een goede bron van eiwit.


Gezond eten in Italië

De Italiaanse keuken heeft heel veel lekkere gerechten te bieden. Er is dus genoeg keuze, ook als je wil gaan voor een voedzame maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan bruschetta, een geroosterd broodje, belegd met een mix van tomaat, olijfolie, knoflook en kruiden. Dit gerecht is superlekker, laag in calorieën en ook nog eens voedzaam.


Een andere lekkere optie is minestronesoep. Deze klassieke Italiaanse maaltijdsoep bevat bonen, verschillende groenten en pasta, rijst of aardappelen. Zo kom jij moeiteloos aan je vezels, vitaminen en mineralen. Buon appetito!


Gezond eten in Griekenland

Een groot stuk moussaka, wat gyros en een mierzoet stuk baklava als dessert. Erg lekker, maar de Griekse keuken heeft nog veel meer om uit te kiezen. Ook als je op zoek bent naar een lichte en voedzame maaltijd. Een voorbeeld hiervan is gigantes plaki, een Grieks gerecht dat bestaat uit grote witte bonen in een kruidige, licht pittige, tomatensaus. De bonen zijn rijk aan vezels en eiwitten. Eet gigantes plaki bijvoorbeeld als bijgerecht bij een Griekse salade.


Zin in een lekkere dip bij je salade of brood? Ga voor tzatziki! De dip is gemaakt van Griekse yoghurt, olijfolie, knoflook en komkommer. Tzatziki is lekker, eiwitrijk en laag in calorieën. Per twee eetlepels bevat de dip slechts 35 calorieën.


Gezond eten in Frankrijk

De Franse keuken wordt wereldwijd gewaardeerd als culinair leider en kent een grote diversiteit aan lekkere gerechten. De keuze is reuze, dus ook voor een maaltijd die behalve lekker ook nog gezond is kun je in dit land terecht.


Wil je gezond eten in Frankrijk? Dan is Tian Provençal een geschikt gerecht. Deze groenteschotel bestaat uit dungesneden aubergine, courgette, ui en paprika, op smaak gebracht met knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout. Om het af te maken wordt dit gerecht gegratineerd met kaas, jummy!


Geniet!

Op al deze populaire vakantiebestemmingen wordt, traditioneel gezien, gegeten volgens de mediterrane keuken. Een mediterraan dieet bestaat uit noten, zeevruchten, volle granen en vooral veel groenten en fruit. Deze manier van eten bevordert je gezondheid en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Lekker én gezond, win-win dus!


De dagelijkse kaasplanken, pizza’s, cocktails en desserts waar je op vakantie van geniet horen niet helemaal bij dat traditionele mediterraan dieet. Dat betekent niet dat je dit allemaal moet laten. Op vakantie staat genieten centraal en daar hoort lekker eten bij! Voel je dus vooral niet schuldig als je per ongeluk een hele brie op één avond hebt gegeten.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page