top of page

7 Tips waardoor je NIET aankomt tijdens je vakantie

Hoe zorg je dat je niet aankomt tijdens je vakantie? Voor veel mensen is dat lastig omdat je tijdens je vakantie vaak meer eet, meer alcohol drinkt en minder gaat sporten.

Ook als je op vakantie gaat in eigen land, of in je achtertuin of op het balkon…


Misschien herken je dit wel. Voordat je het weet kom je kilo’s aan en past je kleding niet meer. Maar zo hoeft het niet te gaan…


Als je een paar richtlijnen hanteert die wij je hier geven, geniet je juist extra omdat je je tijdens je vakantie lekkerder voelt en veel meer energie hebt. Ook past je kleding dan nog na afloop. En je kunt nog steeds uit eten en nog steeds dat glaasje wijn drinken! Dit zijn onze vakantietips voor jou:


Vakantietip 1: Eet zo puur en lokaal mogelijk


Ga je naar de mediterrane landen? Dan heb je het qua eten makkelijk. In deze landen kan je heel goed en lekker eten, weten wij uit eigen ervaring.


Blijf weg van de toeristenboulevards met pizza en frites en ga op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Dat is ook leuk om te doen en je voelt veel meer voldoening en geniet extra.


Ook als je in Nederland blijft, is dit trouwens van toepassing. Blijf weg van de toeristenplaatsen met junkfood en zoek gezellige, authentieke plaatsen met lekker puur eten.


Als je zelf kookt tijdens je vakantie, ga dan op zoek naar lokale markten met verse producten. Dit is ook leuk om te doen.


Vakantietip 2: Ontbijt zo gezond mogelijk


Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog wel wat invloed op. Het is verleidelijk om croissants met jam te gaan eten, maar dit haalt wel je energie voor de rest van de dag weg!


Eet daarom niet elke dag broodjes en kijk in plaats daarvan of je bijvoorbeeld havermout kunt eten. Zit je op de camping of in een appartement? Neem dan havermout van huis mee. Neem ook altijd 1 of 2 stuks fruit. Is er geen havermout? Kies dan voor roerei en kijk of je er wat groente bij kunt nemen.Vakantietip 3: Zorg voor gezonde snacks


Probeer als je onderweg bent steeds wat gezonde snacks bij je te hebben. Neem bijvoorbeeld een gekookt ei mee en een zakje rauwe, ongebrande noten.


Zelf nemen wij deze altijd mee als wij op reis gaan, je kunt ze ook op steeds meer plaatsen kopen. Deze snack is supergezond!

Hier vind je meerdere gezonde snacks


Vakantietip 4: Vermijd pizza’s, croissants en stokbrood


Probeer als lunch zoveel mogelijk gevulde salades te eten en vermijd pizza’s en brood zoveel mogelijk. Die zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er sloom van.


Vrijwel overal kun je tegenwoordig een salade bestellen, pak deze kans! Het helpt je fit te blijven en veel meer uit je vakantie te halen. Ook kun je kiezen voor gegrilde vis of gerechten met seizoensgroente als dat zo uit komt.


Vakantietip 5: Richtlijnen als je uit eten gaat


Je avondmaaltijd is vaak het minst makkelijk te controleren. Zit je op de camping of in een appartement? Kijk dan eens of je zelf kunt koken, dit is verreweg het gezondst. Ga je uit eten? Kijk dan of je deze richtlijnen kunt hanteren en zorg dat je er verder zo veel mogelijk van geniet. Dit zijn onze richtlijnen als je uit eten gaat:


  • Laat het mandje brood staan

  • Neem maximaal 1 glas wijn en drink verder veel water.

  • Neem als voorgerecht een salade of een ander gerecht met groente, vis of schelp- en schaaldieren.

  • Bestel als hoofdgerecht bij voorkeur gegrilde vis, kip, kalkoen, schelp- of schaaldieren of een vegetarisch gerecht. Pas op met pizza’s en hamburgers en dergelijke. Hier krijg je geen voedingsstoffen en energie van.

  • Bestel extra groente bij en neem niet elke dag frites of rijst.

  • Sla je dessert in principe over, neem alleen een nagerecht als er echt iets heel lekkers op het menu staat en probeer het te beperken, want juist door suiker en alcohol vliegen ongemerkt de pondjes er weer aan.


Vakantietip 6: Drink veel water


Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met twee glazen water en drink voor elke maaltijd een glas water. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt al je energie weg. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Je wordt er dik en futloos van.


Vakantietip 7: Blijf in beweging


Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie in beweging! Veel mensen kijken ons verbaasd aan bij deze tip, omdat de meeste mensen niet sporten tijdens hun vakantie. Verander je mindset op dit punt en ga juist tijdens je vakantie lekker bewegen! Ga lekker wandelen, fietsen en zwemmen. Want je lichaam heeft ook vakantie nodig.


Wil je nog een stap verder gaan, kijk dan of er een sportschool in de buurt is of zet zelf een parcours uit in de buurt. Zorg dat je elke dag lekker sport en daag jezelf een beetje uit.


Wij hopen dat we je met deze 7 vakantietips weer een stap verder help met de gezonde lifestyle. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Wij wensen je een hele fijne vakantie!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page