top of page

5 x Sporten op vakantie

Zo blijf je fit én houd je het leuk

Ben je net gewend aan je workoutroutine, ga je op vakantie! Je hoeft maar een weekje weg te zijn en je bent er vaak gelijk uit. Hoe je dat kan voorkomen? Doorsporten op vakantie, maar wel op een leuke manier - dus zonder dat het een moetje wordt. Deze 5 sporten zijn perfect voor op vakantie!


1. Hardlopen

De makkelijkste van allemaal is natuurlijk hardlopen. Schoenen aan en gaan met die banaan! Ook is hardlopen op vakantie de ideale manier om een nieuwe omgeving zoals een stad of eiland te verkennen. Wedden dat je daarna dubbel zo hard geniet van je ontbijtje op het terras?


Maak je workout nog efficiënter door over het strand te lopen: onderzoek liet zien dat je op los zand 120% meer calorieën verbrandt dan op een vaste ondergrond.


2. Zwemmen

Waar je ook heen gaat: neem altijd je zwempak of bikini mee, ook als je niet naar de zon gaat. Zwemmen is een hele fijne workout en hoewel je aardig wat spieren inspant, voelt het op de een of andere manier meestal minder inspannend.


Is er een rivier, meertje of zee in de buurt? Genieten maar! Heb je niet die luxe? Check dan van tevoren waar het dichtstbijzijnde zwembad is en of je ook je badmuts moet inpakken. Sommige zwembaden hebben deze verplichte dresscode, dus voorkom dat je voor verrassingen komt te staan.


3. Hiken

Ga je naar een heuvel- of bergachtig gebied? Dan is hiken een toffe workout! Bij de plaatselijke VVV kan je vragen of er leuke wandelroutes zijn, maar met alleen Google Maps kom je ook al een heel eind.

Tip: ken je de omgeving niet? Laat thuisblijvers dan weten waar je gaat hiken en hoe lang je van plan bent weg te blijven. Mocht er iets gebeuren en je om welke reden dan ook niet meer bereikbaar zijn, dan kunnen zij alarm slaan.


4. Surfen

Niets zo tof als surfen! Als je het een keer probeert is de kans groot dat je verslaafd raakt. Reken maar van yes dat dit een pittige workout is, met name je armen, abs en hamstrings krijgen het zwaar te verduren!


Dus: ben je in de buurt van zee, zijn er golven en heb je zin in een sportief avontuur? Zoek een surfschool, boek een les en GO, GO, GO!


5. Yoga

Tot slot yoga, de sport die voor iedereen ideaal is en aan zowel body als mind werkt. Wees niet bang, ook als je het nog nooit hebt gedaan of als je regelmatig voor Stijve Hark wordt uitgemaakt is yoga prima te doen.


Idealiter doe je jouw practice op een yogamat, maar heb je die niet voorhanden? Gebruik dan een dikke handdoek en leg deze eventueel op gras. Zorg voor een leuk of mooi uitzicht, zet een yoga video aan als je wat begeleiding kan gebruiken en geniet. Namasté!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page