top of page

Zo hou je je goede voornemens in 2022 wél vol!

Een nieuw jaar is voor veel mensen het moment om goede voornemens uit te spreken. Wat is jouw goede voornemen voor 2022? Wil je afvallen, gezonder eten, vaker gaan sporten en bewegen of misschien alle drie? Wat je wens ook is, je zult later dit jaar nog merken dat het uitspreken van je goede voornemen makkelijker is dan het volhouden. Daarom hebben we een aantal tips voor je waarmee het je vast gaat lukken!


1. Begin vandaag met een plan

Het volhouden van goede voornemens begint met een plan. En dat kun je beter maar gelijk op deze eerste dag van het jaar doen. Stel een realistisch doel voor jezelf en zorg dat je zo concreet mogelijk bent voor jezelf. En maak je lijstje met voornemens ook niet te lang. Dat maakt het overzichtelijk en haalbaar.


2. Tussendoelen

Knip je doel of voornemen op in kleinere stukjes en stel ook tussendoelen. Iedere keer als je er eentje bereikt kun je jezelf belonen met kleine dingen waar je blij van wordt. Dat kan natuurlijk van alles zijn, als het maar iets is waar jij naar uit kan kijken.


3. Zorg voor regelmaat

Als je je plan goed wil aanpakken dan moet je het voor jezelf ook makkelijker maken met een beetje structuur. Dat doe je door regelmaat in je week aan te brengen. Bijvoorbeeld door de dagen waarop je gaat sporten in je agenda te schrijven of door vooruit te plannen wat je gaat koken. Dan voorkom je dat je lastminute ongezonde boodschappen in huis haalt.


4. Laat anderen je helpen

Wat ook goed werkt: motivatie door anderen! Deel dus je plan om bijvoorbeeld meer te gaan sporten met vrienden, familie of buren en laat ze je aan je goede voornemens herinneren. Misschien kun je samen met ze gaan sporten.


5. Zoek een club of maatje

Samen sporten is veel leuker dan alleen, want je wordt door je clubgenoten gemotiveerd om elke week te komen. Het is ook veel gezelliger! Door de lockdown is het sporten met anderen nu wat lastiger geworden, maar je mag wel met één ander persoon buiten wandelen, fietsen hardlopen of bootcampen. Als straks de sportverenigingen (hopelijk) weer open gaan dan kun je daar een proefles nemen of een keer kijken. Bekijk alvast ons lesrooster en sluit je aan bij de (online) trainingen die wij aanbieden.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page