Visgerechten schud je toch niet zo 1,2,3 uit je mouw. Een goede curry met vis, dat vonden we wel een heel goed idee! En de uitwerking ervan… ontzettend lekker!

Doe wel een beetje voorzichtig aan met de currypasta, die is namelijk best pittig. Het is makkelijker om richting het eind nog wat extra toe te voegen. Eruit halen wordt wat ingewikkelder 🤭.
Ingrediënten
2 personen
2 el groene currypasta / boemboe
200 gr pangasiusfilet
130 gr zilvervliesrijst
400 gr Oosterse wokgroente
100 gr taugé
100 ml kokosmelk
0.5 limoen
10 ml vissaus
basilicum
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
Snijd de pangasiusfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en bestrooi met een klein beetje zout.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en voeg de currypasta toe. Roer dit even goed los.
Voeg de pangasiusfilet toe en laat dit een minuut meebakken. Voeg vervolgens ook de wokgroente toe en laat dit ongeveer twee minuten meebakken.
Voeg nu de vissaus, kokosmelk en limoensap toe en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Proef de curry en voeg eventueel nog wat extra currypasta toe.
Voeg net voor het opdienen de taugé en eventueel wat basilicumblaadjes toe.
Serveer de curry met de rijst.
Tips en tricks
In plaats van pangasiusfilet kun je voor dit recept ook prima kabeljauw of zalm gebruiken.
Voedingswaardes
Per persoon
484 Kcal
28 gram eiwitten
57 gram koolhydraten
16 gram vet
10 gram vezels
Bron: Projectgezond.nl
留言