top of page

Groene curry met witvis

Foto van schrijver: projectnewmeprojectnewme

Visgerechten schud je toch niet zo 1,2,3 uit je mouw. Een goede curry met vis, dat vonden we wel een heel goed idee! En de uitwerking ervan… ontzettend lekker!



Doe wel een beetje voorzichtig aan met de currypasta, die is namelijk best pittig. Het is makkelijker om richting het eind nog wat extra toe te voegen. Eruit halen wordt wat ingewikkelder 🤭.


Ingrediënten

2 personen

2 el groene currypasta / boemboe

200 gr pangasiusfilet

130 gr zilvervliesrijst

400 gr Oosterse wokgroente

100 gr taugé

100 ml kokosmelk

0.5 limoen

10 ml vissaus

basilicum


Bereidingswijze:


  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.

  • Snijd de pangasiusfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en bestrooi met een klein beetje zout.

  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en voeg de currypasta toe. Roer dit even goed los.

  • Voeg de pangasiusfilet toe en laat dit een minuut meebakken. Voeg vervolgens ook de wokgroente toe en laat dit ongeveer twee minuten meebakken.

  • Voeg nu de vissaus, kokosmelk en limoensap toe en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

  • Proef de curry en voeg eventueel nog wat extra currypasta toe.

  • Voeg net voor het opdienen de taugé en eventueel wat basilicumblaadjes toe.

  • Serveer de curry met de rijst.


Tips en tricks


In plaats van pangasiusfilet kun je voor dit recept ook prima kabeljauw of zalm gebruiken.


Voedingswaardes

Per persoon


484 Kcal

28 gram eiwitten

57 gram koolhydraten

16 gram vet

10 gram vezels


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


留言


bottom of page