Er zijn veel verschillende vispannetjes en dus ook verschillende manieren waarop ze bereid worden. Omdat dit gerecht ook ideaal is voor op de camping, stoof je in dit recept de vis gaar in een hapjespan. Maar heb jij wel die braadpan mee, dan kan je die uiteraard ook gewoon gebruiken.
Ingrediënten
Voor 2 personen
130 gr rijst
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr broccoli
1 paprika
200 gr sugar snaps
5 gr Provençaalse kruiden
300 gr gezeefde tomaten
200 gr kabeljauwfilet
10 gr peterselie
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de ui in kwartringen en hak de knoflook fijn.
Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en de paprika in stukjes.
Was de sugar snaps en snijd het topje met een scherp mes van de peul. Verwijder de harde, vlezige draad die langs de naad van de peul loopt. Snijd de sugar snaps doormidden.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan.
Voeg de broccoli, paprika en sugar snaps toe en bak even mee.
Maak op smaak met de Provençaalse kruiden.
Voeg de gezeefde tomaten en 100 milliliter water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Dep de kabeljauw droog en snijd in stukken van 2 bij 2 centimeter. Bestrooi met peper en zout.
Voeg de kabeljauw toe. Na ongeveer 6 minuten is deze gaar.
Hak de peterselie fijn.
Serveer met de rijst en garneer met de peterselie.
Tips en tricks
De kabeljauw kan je ook vervangen door kipfilet. Bak de kip eerst even apart en voeg deze later toe. Deze laat je dus niet meegaren in het gerecht. Je hebt dan een kippannetje 😉
In plaats van rijst kan je dit gerecht ook serveren met aardappel. Denk bijvoorbeeld aan puree, krieltjes of aardappels uit de oven.
Bron: ProjectGezond
Comments