Wij houden van klassieke recepten zoals kip-kerrie, maar ook van variëren. Wij houden van de beste ingrediënten combineren. Wij houden van deze kabeljauw-kerrie. Jij ook?
Dit heb je nodig (twee personen)
120 gr zilvervliesrijst
200 gr kabeljauwfilet
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
150 gr tuinerwten
15 gr boter
15 gr bloem
5 gr kerriepoeder
150 ml melk
5 gr peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kabeljauw en paprika in blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Neem een koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
Bak de paprika even mee. Haal alles uit de pan en zet even apart.
Bestrooi de kabeljauw met ruim peper en zout.
Verhit indien nodig een nieuw scheutje olie in dezelfde pan. Bak de kabeljauw in 3 à 4 minuten gaar.
Kook de tuinerwten 4 minuten voor. Laat ze uitlekken in het vergiet.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem en kerriepoeder toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
Voeg nu al roerend de melk toe en laat de saus aan de kook komen.
Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
Roer alle ingrediënten nu door elkaar en warm alles goed door.
Verdeel over de borden en serveer met de peterselie.
Tips & tricks
Heb je nog kookroom in huis? Dan kan je deze ook gebruiken in plaats van een roux te maken. Je hebt dan ongeveer 100 milliliter nodig voor een vergelijkbaar resultaat.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 527
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 66 gram
Vet: 15 gram
Vezels: 6 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Kommentare