top of page

Kabeljauw-kerrie met rijst

Wij houden van klassieke recepten zoals kip-kerrie, maar ook van variëren. Wij houden van de beste ingrediënten combineren. Wij houden van deze kabeljauw-kerrie. Jij ook?



Dit heb je nodig (twee personen)

120 gr zilvervliesrijst

200 gr kabeljauwfilet

1 rode paprika

1 ui

1 teentje knoflook

150 gr tuinerwten

15 gr boter

15 gr bloem

5 gr kerriepoeder

150 ml melk

5 gr peterselie


Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten


  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  • Snijd de kabeljauw en paprika in blokjes.

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Neem een koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.

  • Bak de paprika even mee. Haal alles uit de pan en zet even apart.

  • Bestrooi de kabeljauw met ruim peper en zout.

  • Verhit indien nodig een nieuw scheutje olie in dezelfde pan. Bak de kabeljauw in 3 à 4 minuten gaar.

  • Kook de tuinerwten 4 minuten voor. Laat ze uitlekken in het vergiet.

  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem en kerriepoeder toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.

  • Voeg nu al roerend de melk toe en laat de saus aan de kook komen.

  • Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.

  • Roer alle ingrediënten nu door elkaar en warm alles goed door.

  • Verdeel over de borden en serveer met de peterselie.


Tips & tricks

Heb je nog kookroom in huis? Dan kan je deze ook gebruiken in plaats van een roux te maken. Je hebt dan ongeveer 100 milliliter nodig voor een vergelijkbaar resultaat.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 527

Eiwit: 30 gram

Koolhydraten: 66 gram

Vet: 15 gram

Vezels: 6 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page