top of page

Herfst muffins met appel en kaneel

Foto van schrijver: projectnewmeprojectnewme

Herfst in huis met deze heerlijke muffins met appel en kaneel. Makkelijk om te maken, lekker en handig om mee te nemen als verantwoord tussendoortje.





Benodigdheden (voor 6 muffins):

100 gram speltmeel

200 gram (een klein potje) appelmoes (ik gebruikte deze)

2 eieren + 1 eiwit

50 gram eiwitpoeder (vanille)

40 gram rozijnen

1 (elstar) appel (100 gram)

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels kaneel, evt. 1 theelepel koekkruiden


hoge muffin vormpjes (bij Blokker of Hema te verkrijgen)


Geen eiwitpoeder in huis? Vervang het door 3 eetlepels honing.


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe in een beslagkom: de speltmeel, appelmoes, eieren, eiwit, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden. Mix dit geheel, gebruik hiervoor een staafmixer.

  • Snijd de appel in kleine stukjes en voeg drie kwart van de appel + de rozijnen toe aan het beslag. Roer dit er doorheen.

  • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. Heb je kleine vormpjes? Verdeel ze dan over meerdere vormpjes, want in de oven stijgt het beslag. Verdeel de rest van de stukjes appel over de vormpjes.

  • Zet in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Als ze klaar zijn, nog even laten afkoelen en daarna SMULLEN maar!



Je kunt de in de koelkast bewaren (tot 4 dagen) en de rest verpak je in folie en bewaar je in de vriezer. Zo kun je zo een tussendoortje pakken als je dit nodig hebt.


Voedingswaarden (per muffin, met eiwitpoeder):


Kcal = 166

Koolhydraten = 21,1 gram

Eiwitten = 11,8 gram

Vetten = 2,8 gram





44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page