top of page

Herfst muffins met appel en kaneel


Herfst in huis met deze heerlijke muffins met appel en kaneel. Makkelijk om te maken, lekker en handig om mee te nemen als verantwoord tussendoortje.





Benodigdheden (voor 6 muffins):

100 gram speltmeel

200 gram (een klein potje) appelmoes (ik gebruikte deze)

2 eieren + 1 eiwit

50 gram eiwitpoeder (vanille)

40 gram rozijnen

1 (elstar) appel (100 gram)

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels kaneel, evt. 1 theelepel koekkruiden


hoge muffin vormpjes (bij Blokker of Hema te verkrijgen)


Geen eiwitpoeder in huis? Vervang het door 3 eetlepels honing.


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe in een beslagkom: de speltmeel, appelmoes, eieren, eiwit, eiwitpoeder, bakpoeder en kruiden. Mix dit geheel, gebruik hiervoor een staafmixer.

  • Snijd de appel in kleine stukjes en voeg drie kwart van de appel + de rozijnen toe aan het beslag. Roer dit er doorheen.

  • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. Heb je kleine vormpjes? Verdeel ze dan over meerdere vormpjes, want in de oven stijgt het beslag. Verdeel de rest van de stukjes appel over de vormpjes.

  • Zet in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Als ze klaar zijn, nog even laten afkoelen en daarna SMULLEN maar!



Je kunt de in de koelkast bewaren (tot 4 dagen) en de rest verpak je in folie en bewaar je in de vriezer. Zo kun je zo een tussendoortje pakken als je dit nodig hebt.


Voedingswaarden (per muffin, met eiwitpoeder):


Kcal = 166

Koolhydraten = 21,1 gram

Eiwitten = 11,8 gram

Vetten = 2,8 gram





43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page