top of page

Huidplooimeting

Bijgewerkt op: 19 feb. 2022

Meten is weten


We hebben allemaal een doelstelling in ons hoofd waar we graag naar toe willen werken. Week in, week uit ben je in de gym te vinden en werk je jezelf uit de naad. 

Na een periode van 3 maanden krijg je te horen van mensen dat je goed bezig bent. 

Ze kunnen aan je zien dat je er heel wat voor doet en laat.


Nu krijg je de vraag:‘hoeveel kilo ben je kwijt?

Dat is even een dooddoener, want op de weegschaal is er eigenlijk nog niet zo heel veel gebeurt. Echter kan het zo zijn dat je zelfs een beetje zwaarder bent geworden na al die hevige gymsessies. Je vertelt je zelf dat het spiermassa is, dit zou zeker het geval kunnen zijn, maar hoe weet je dat nou zeker?


Als je wilt weten wat er gebeurt wanneer je op je voeding let of wanneer je fanatiek aan het sporten bent, zou je moeten meten en wegen. Dit is een moment waar je progressie gemeten wordt. Aan de hand van 3 verschillende metingen kunnen we bepalen wat er gebeurt wat betreft je lichaamssamenstelling. Is het daadwerkelijk spiermassa wat je aan komt of zijn het toch de biertjes van afgelopen weekend?


Dit is direct een goede stimulans om de motivatie door te kunnen zetten. In het geval van een minder positieve meting zullen we de puntjes op de i zetten en de draad weer oppakken.


Hoe ziet onze ‘meten en wegen’ coaching eruit:


Omvang:

Op 7 punten wordt de omvang gemeten van het lichaam.


Huidplooimeting (harpenden):

Een 4-punts meting waaruit je op kan maken wat je vet% op het moment is.


Weegschaal:

Bij de weegschaal meting zien we een overzicht van jouw lichaamssamenstelling en vocht percentages.


Los van elkaar zou je niet veel aan de metingen hebben, een weegschaal meting is namelijk niet altijd even betrouwbaar. In combinatie met elkaar is het een goede lijn om jouw progressie zichtbaar te maken.


Ook raden wij altijd aan om visueel beeld te gaan creëren, maak een foto zodat jij over een aantal maanden kunt zien waarvoor je zo hard aan het werk bent.


Wil jij nou graag weten of je progressie maakt?

Neem dan direct contact met ons op.Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page