top of page

Japanse zeewiersalade met knapperige tofu

In combinatie met de crispy tofu is dit absoluut onze nieuwe favoriet!





Zeewiersalade is ontzettend gezond; het is niet voor niets één van de meest gegeten gerechten in Japan. Onderzoeken tonen aan dat zeewier onder andere huidveroudering, een hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat. Het bevordert daarnaast een gezonde spijsvertering en, ook heel fijn, het is super lekker!


Dit heerlijke recept is dan ook onze nieuwe, frisse favoriet. Het zeewier in combinatie met de knapperige tofu, zoete mais en verse gember is vullend, licht verteerbaar en bevat veel eiwitten.


Ingrediënten – voor 4 personen

  • 375 gram tofu

  • stukje verse gember van ongeveer 3 cm.

  • 6 el ketjap manis

  • 1 rode peper

  • 20 gram gedroogd zeewier

  • 1 komkommer

  • 1 limoen

  • 2 bosuitjes

  • 125 gram zeewiersalade

  • 4 el sesamolie

  • 20 gram sesamzaad

Hoe maak je het?

  1. Laat de tofu uitlekken en leg het op een schone theedoek op een bord. Vouw de randen van de doek over de tofu en zet er een zwaar voorwerp op (bijvoorbeeld een pan) en laat een half uur staan. De bedoeling is om zoveel mogelijk vocht uit de tofu te krijgen.

  2. Schil en raps de gember en maak er een marinade van met twee derde van de ketjap. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Pak de uitgelekte tofu en snijd het in brede plakjes van ongeveer 1 cm. Doe in een kom samen met de marinade en laat 15 min. staan. Week ondertussen het gedroogde zeewier 10 min. in koud water.

  3. Snijd de komkommer in stukken van 5 cm, en vervolgens in dunne reepjes van een halve cm. Verwijder het steeltje van de rode peper, rol tussen je handen zodat de zaadjes loslaten en snijd vervolgens de peper in dunne ringetjes. Per de limoen en snijd de bosui ook in dunne ringetjes.

  4. Laat het zeewier uitlekken en knijp goed het vocht eruit. Meng het in een grote schaal met de peper, komkommer, bosui, de helft van de olie en het limoensap. Doe het sesamzaad op een bord en druk één voor één de plakjes tofu erin.

  5. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tofu in 6 min. Op middelhoog vuur knapperig.

  6. Verdeel de salade over de borden en schep de tofu erover. Besprenkel met wat sesamolie, ketjap en gebakken sesamzaadjes uit de pan.

Eet smakelijk!




16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SkiErg

bottom of page