Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!!
En dat lekkere korstje maken we gewoon zelf natuurlijk! Er liggen ook wel kabeljauwtjes met een korstje in het vriesvak van de supermarkt, maar die korstjes zijn lang zo lekker niet als de topping die wij de vis gaan geven.
Moeilijk is het overigens ook niet. Kwestie van een broodje roosteren en dat vervolgens met een paar andere ingrediënten door de hakmolen halen. Daarbij moet je wel even opletten dat je een mooie kruimelige substantie krijgt. Maar dat is dan ook direct het moeilijkste deel van het recept.
Ingrediënten 2 personen
1 snee bruin brood
1 teentje knoflook
10 gr peterselie
15 gr zongedroogde tomaat
1 citroen
200 gr kabeljauwfilet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rooster het brood kort in de broodrooster of oven. Hij hoeft niet te verkleuren, alleen even uit te drogen.
Breek het gedroogde brood in stukken en doe het samen met het teentje knoflook, de peterselie, de zongedroogde tomaat, een klein beetje rasp van de citroenschil, een theelepel olijfolie en wat peper en zout in de hakmolen.
Hak de ingrediënten tot je een kruimelige substantie hebt. Net niet helemaal fijn dus.
Dep de kabeljauwfilets droog, leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met wat peper en zout en besprenkel met een klein beetje citroensap.
Verdeel het broodkruim over de kabeljauw en druk het licht aan.
Zet de kabeljauwfilets ongeveer 15 minuten in de oven. De vis is dan gaar en het broodkruim mooi bruin en krokant.
Tips en tricks
Dit recept wordt het lekkerst met kabeljauwfilets die wat dikker zijn. Het broodkruim heeft namelijk een minuut of 15 nodig en een dunne kabeljauw ongeveer 10. Met als gevolg dat de kabeljauw te gaar is. Neem daarom liever een kleine dikke filet in plaats van een lange dunne.
De citroenrasp heeft een vrij sterke smaak. Gebruik er dus niet teveel van. Als richtlijn kun je gebruiken: de geraspte schil van een kwart citroen.
Voedingswaardes
157 Kcal (per persoon)
19 gram eiwitten
8 gram koolhydraten
5 gram vet
6 gram vezels
Bron: Projectgezond.nl
Comments