Dit is geen simpel AGV’tje, maar een aardappel-groente-vlees gerecht waar je mee uitpakt. Voor jezelf, voor een ander of voor grotere groepen. Dit diner kan je met een gerust hart bereiden voor je familie en vrienden.

Ingrediënten
2 personen
200 gr wortels
1 teentje knoflook
5 ml olijfolie
1 gr gedroogde tijm
300 gr kruimige aardappels
300 gr pastinaak
10 gr roomboter
snuf nootmuskaat
200 gr rosbieflapjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de wortels schoon en kook ze ongeveer 5 minuten voor in water met een snufje zout.
Leg de wortels in een ovenschaal.
Hak de knoflook fijn.
Doe de olijfolie met de knoflook en tijm in een schaaltje en smeer de wortels ermee in.
Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Schil de aardappels en pastinaak en snijd in blokjes.
Breng ze samen aan de kook in water met een flinke snuf zout. Laat 20 minuten koken.
Giet de groenten af en bewaar wat kookvocht. Laat even uitdampen.
Voeg de boter en wat kookvocht toe aan de aardappels en groenten. Stamp alles tot een gelijkmatige puree.
Maak op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Maak de borden vast op met de puree en de wortels en zet in een warme oven.
Verhit een scheutje olie in een pan. Bak de rosbieflapjes met wat peper en zout op hoog vuur kort aan.
Serveer de rosbieflapjes direct met de puree en wortels.
Tips en tricks
In plaats van kookvocht kan je ook melk gebruiken om de stamppot nog wat smeuïger te maken.
Wanneer je de puree niet helemaal fijn stampt blijven er stukjes pastinaak achter in de puree. Tip voor de liefhebber.
Houd jij van wortels met een stevige bite? Dan kan je ze ook zonder ze voor te koken bereiden in de oven. Snijd ze eventueel doormidden en leg ze voor ongeveer 35 minuten met de snijzijde naar boven.
Rosbieflapjes zijn snel klaar en koelen snel af. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om opgemaakte borden warm te houden in de oven, dan raden we je aan de rosbieflapjes alsnog op het allerlaatste moment te bereiden. De puree kan je dan warm houden in de pan met een deksel erop en de wortels in de oven.
Voedingswaardes
Per persoon
513 Kcal
30 gram eiwitten
61 gram koolhydraten
14 gram vet
11 gram vezels
Bron: Projectgezond.nl
Comments