top of page

Pita met Oosterse pulled chicken

Pulled chicken wordt vaak gegeten op een zacht of hard bolletje, maar ook op een hamburgerbroodje of wrap doet hij het erg goed. Toch stoppen wij pulled chicken het liefst in een vers afgebakken pitabroodje. Die kan je namelijk best aardig afvullen en toch vrij netjes opeten zonder dat alles onder zit.



Benodigdheden (twee personen)

4 pitabroodjes (50 gr per stuk)

200 gr kipfilet

500 ml kippenbouillon

1 teentje knoflook

100 gr prei

1 rode paprika

1 gr chilipoeder

40 ml ketjap manis

10 ml sojasaus

125 gr taugé


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 30 minuten


  • Verwarm indien nodig de oven voor, om de pitabroodjes af te bakken.

  • Kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar in de kippenbouillon.

  • Trek de kip met twee vorken in slierten uit elkaar.

  • Hak de knoflook fijn.

  • Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in stukjes.

  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook even aan.

  • Voeg de prei en paprika toe en bak even mee.

  • Voeg de kip toe en maak op smaak met chilipoeder.

  • Blus het geheel af met de ketjap manis en sojasaus.

  • Voeg vervolgens een scheutje water toe en laat zachtjes inkoken.

  • Overgiet de taugé met kokend water en roer door de kip.

  • Snijd de pita’s open en vul met de kip.


Tips en tricks

Het koken en ‘plukken’ van de kip kun je ook eerder op de dag doen. Of zelfs een dag van tevoren. Bewaar de kip goed afgedekt in de koelkast.

De prei in dit recept kan je ook vervangen voor een ui.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 504

Eiwit: 45 gram

Koolhydraten: 71 gram

Vet: 8 gram

Vezels: 8 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?




44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page