Het is echt waar. Variëren kan je leren. Hoe cliché het ook is, we zijn er allemaal gek op. Want wie wil er nou niet vaker van de door haar of hem geliefde gerechten genieten? Dus hebben wij voor jullie veel verschillen recepten voor ovenschotels, maaltijdsalades en -soepen, wokgerechten, stamppotten, pasta’s en lasagnes. Zo is het voor iedereen gemakkelijk om te variëren met gezond en lekker eten.
Miste je misschien de wraps of pizza’s in het rijtje? Zoals je vast al had gezien is deze pizzawrap daar de perfecte aanvulling op. En zelfs met deze vegetarische variant kan je weer variëren, want de feta en avocado kan je zowel warm als koud eten.
Dit heb je nodig (twee wraps)
1/4 portie pizzasaus
0,5 rode ui
60 gr cherrytomaten
0,5 avocado
2 wraps (van 40 gr per stuk)
60 gr feta
10 gr rucola
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 5 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de pizzasaus volgens de instructies in het recept.
Snijd de rode ui in dunne kwartringen, de cherrytomaten in kwarten en de avocado in dunne plakjes.
Bak de wraps ongeveer 3 minuten voor in de oven zodat deze al een beetje knapperig zijn.
Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus en beleg met de rode ui, cherrytomaten, avocado en feta.
Bak de pizzawraps nog ongeveer 5 minuten en garneer met de rucola.
Tips en tricks
Uiteraard geldt ook hier weer dat je ook kant-en-klare pizzasaus kunt kopen in de winkel. Maar zelfgemaakte blijft toch echt het allerlekkerst!
De avocado verkleurt iets doordat hij warm wordt. Dit is niet erg, maar als je dat liever niet wilt kan je de avocado gelijk met de rucola toevoegen aan de pizzawrap.
Feta is een kaas met een sterke smaak. Is deze smaak niet helemaal jouw ding? Gebruik dan mozzarella voor deze pizzawrap.
Voedingswaarde (per wrap)
Kcal: 358
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vet: 19 gram
Vezels: 9 gram
Eet smakelijk!
Bron: ProjectGezond
Comments