top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla

Rode bietjes smaken in de zomer het allerlekkerst! Zeker in combinatie met veldsla en nieuwe aardappels. Bij elkaar een kleurrijke en smakelijke salade.



Met salades houdt het variëren nooit op. Er is altijd wel een nieuwe combinatie die we uit willen proberen. Deze kleurrijke salade is door ons unaniem bekroond met een dikke 10!


Alle ingrediënten bij elkaar zorgen voor een frisse salade met uitgesproken smaken die elkaar perfect aanvullen. De zachte dressing bindt alles tot een fantastisch geheel.


Wij hopen dat jij er net zo van gaat genieten als wij.


Dit heb je nodig (twee personen)

400 gr krieltjes (met schil)

400 gr rode bieten (voorgekookt)

20 gr pompoenpitten

1 rode ui

150 gr bramen

10 ml balsamicoazijn

1 sinaasappel

40 gr yoghurt

50 gr veldsla


Bereidingswijze

Bereidingstijd: 30 minuten


  • Boen de krieltjes schoon. Kook ze beetgaar in water met een snuf zout. Giet af en spoel koud. Snijd de krieltjes één of twee keer doormidden.

  • Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Meng de stukjes rode biet in een ruime kom met de doorgesneden krieltjes. Bestrooi met zeezout en roer ze even door.

  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan.

  • Snijd de rode ui in kwartringen.

  • Prak 50 gram van de bramen. Roer de geprakte bramen met de balsamicoazijn en het sap van een halve sinaasappel door de yoghurt. Maak de dressing op smaak met (zwarte) peper.

  • Roer de helft van de dressing door de krieltjes en stukjes biet.

  • Snijd de rest van de bramen een keer doormidden. Pel de andere helft van de sinaasappel en snijd in stukjes met dezelfde grootte als de stukjes braam.

  • Meng de veldsla met de uiringen. Verdeel de sla over de borden. Schep de krieltjes met de stukjes biet bovenop de sla.

  • Top de salade af met de stukjes braam, sinaasappel en de pompoenpitten.

  • Serveer de rest van de dressing naast de salade.


Tips en tricks

Je kunt prima bramen uit de vriezer gebruiken.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 426

Eiwit: 14 gram

Koolhydraten: 74 gram

Vet: 7 gram

Vezels: 12 gram


Eet smakelijk!




18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page