Romige rijstschotel met groenten & tartaar

Deze romige rijstschotel met groenten en tartaar wil je niet missen! Het is een snelle variant op heerlijke Italiaanse risotto! Bereidingstijd is 20 minuten.




Ingrediënten


100 gram champignons

1 prei

1 rode ui

1,5 eetlepel (olijf)olie

70 gram zilvervliesrijst

1 blokje groentebouillon

1 rundertartaar

75 gram tuinerwten (diepvries)

1 eetlepel zuivelspread


Zo maak je dit recept


  • Snijd de champignons in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.

  • Snipper de ui.

  • Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de champignons, ui en prei 3 minuten.

  • Voeg vervolgens de rijst samen met 300 ml water en het bouillonblokje toe.

  • Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten doorsudderen, eventueel met deksel op de pan.

  • Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.

  • Voeg, wanneer de rijst gaar is, de tuinerwten toe aan de rijst en verwarm deze nog 2 minuten mee.

  • Zet het vuur uit en roer de zuivelspread erdoor.

  • Serveer de romige rijstschotel met de tartaar.

  • Breng naar wens op smaak met peper.

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven