Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.
Ingrediënten (voor 2 personen )
75 gram sla
100 gram radijs
1 sjalot
10 gram verse kruiden, zoals peterselie, salie of selderij
8 blaadjes salie of 4 takjes selderij
2 eetlepels olijfolie
azijn
peper
130 gram tonijn in water (uitlekgewicht, blik)
150 gram volkoren spaghetti
200 gram doperwten (diepvries)
2 eetlepels oude kaas 30+ (geraspt)
Bereidingswijze:
Was de sla en de radijs.
Pel de sjalot en snijd klein.
Was de kruiden en snijd ze klein.
Klop een dressing van de helft van de olijfolie, azijn en peper.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de sjalot zacht in de rest van de olijfolie.
Voeg de doperwten toe met een scheutje water en kook de doperwten in een paar minuten gaar.
Meng de tonijn erdoor.
Giet de spaghetti af, houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de kruiden door.
Meng de dressing en de radijs door de sla.
Strooi de kaas over de spaghetti en serveer de salade erbij.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon
Energie 605 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 69 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 40 gram
Zout 0,9 gram
Bron: Voedingscentrum
Comentários