top of page

Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.



Ingrediënten (voor 2 personen )

75 gram sla

100 gram radijs

1 sjalot

10 gram verse kruiden, zoals peterselie, salie of selderij

8 blaadjes salie of 4 takjes selderij

2 eetlepels olijfolie

azijn

peper

130 gram tonijn in water (uitlekgewicht, blik)

150 gram volkoren spaghetti

200 gram doperwten (diepvries)

2 eetlepels oude kaas 30+ (geraspt)


Bereidingswijze:


  • Was de sla en de radijs.

  • Pel de sjalot en snijd klein.

  • Was de kruiden en snijd ze klein.

  • Klop een dressing van de helft van de olijfolie, azijn en peper.

  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Fruit de sjalot zacht in de rest van de olijfolie.

  • Voeg de doperwten toe met een scheutje water en kook de doperwten in een paar minuten gaar.

  • Meng de tonijn erdoor.

  • Giet de spaghetti af, houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de kruiden door.

  • Meng de dressing en de radijs door de sla.

  • Strooi de kaas over de spaghetti en serveer de salade erbij.


Ingrediënten over?

Geraspte kaas:

Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.


Voedingswaarden per persoon

Energie 605 kcal

Vet 16 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 69 gram

Waarvan suikers 6 gram

Vezels 12 gram

Eiwit 40 gram

Zout 0,9 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page