top of page

Spierpijn? De állerbeste tips tegen spierpijn op een rij

Voor als je legday best pittig was....Spierpijn - daar kom je maar het liefst zo snel mogelijk vanaf. En nu vraag jij je vast af: wat te doen tegen spierpijn? Daarom hebben we een selectie gemaakt van de beste tips tegen spierpijn. Ben je binnen no time pijnvrij. Hoera!


Slimme tips om te voorkomen dat je spierpijn krijgt

Voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Maar kan dat? Kun je spierpijn voorkomen? Welzeker! Naast tal van tips tegen spierpijn bestaan er ook tal van tips die voorkomen dat je überhaupt spierpijn krijgt. Check de negen dingen die je (thuis) kunt doen om spierpijn te voorkomen.


1. Eet (genoeg) proteïne

Door eiwitten herstellen je spieren sneller. Het is dus verstandig genoeg proteïnen binnen te krijgen, want zo voorkom je spierpijn en behaal je het beste resultaat. Dus zorg voor een gezonde maaltijd met veel eiwitten na je workout.


2. Kies het juiste fruit

Vruchten met een donkere, dunne schil zijn geweldig voor na je workout. Neem bijvoorbeeld bosbessen, die bevatten veel voedingsstoffen en hebben – vooral na een training, een goede werking op het afvoeren van afvalproducten uit je lijf.


3. Omega-3 is je beste vriend

Omega 3 is een goede ontstekingsremmer. Onder andere kabeljauw en zalm zitten vol omega 3, net als veel andere vissoorten. Breng de vis op smaak met kurkuma of gember, want ook deze ingrediënten zijn goede ontstekingsremmers.


4. Eet op het juiste moment

Veel wetenschappers zeggen dat je het beste 30 tot 40 minuten na je workout kan eten. Maar ook tussen je workout door kun je prima iets gezonds nemen. Kijk bijvoorbeeld naar tip 1 en 2 voor iets lekkers.

Wat handig kan zijn is om je patronen op te schrijven om te kijken wat het beste voor je werkt. Als je bijvoorbeeld bijhoudt wanneer en hoelang je traint, hoe je je daarbij voelde, wat je dronk en hoe(lang) je slaapt, kan je goed zien waarbij jij je het beste voelt.


5. Hydrateer

Het is verstandig om genoeg water te drinken, hierdoor blijven je spieren namelijk soepeler. Drink dus voldoende water (of ander hydraterende drankje zoals kokoswater) voor en na je workout. En krijg je tijdens je workout dorst? Stop dan gerust voor een refill!


6. Experimenteer met koude douches

Sommigen zweren bij een koude douche en anderen wisselen warm en koud af. Feit is: door een koude douche herstellen je spieren sneller de gemaakte schade. Draai dus de (mentale) knop om en go for it, als is het maar een halve minuut!


7. Zorg voor een actief herstel

Het is goed om te blijven bewegen na je workout. Loop even rond, stretch, cirkel met je armen of doe wat push-ups. Hoe graag je ook op de bank wilt hangen, het is beter om dat nog heel even uit te stellen.


8. Gebruik de foamroller

Met de foamroller rol je zo de spierpijn uit je lijf. Lees hier meer over hoe je deze effectieve tool het beste kunt gebruiken.


9. Slaap

Een goede nachtrust helpt bij het herstel van je spieren na een heftige workout. Probeer als je in bed ligt niet meer teveel op schermen te kijken, want dan slaap je minder snel in. Een hoofdstuk uit een boek lezen helpt bijvoorbeeld wel weer om sneller en dieper in slaap te vallen. Als je namelijk kort of licht slaapt komen niet de juiste hoeveelheid hormonen vrij om te herstellen.


Als je binnenkort spierpijn hebt, denk dan even aan onze tips! Hopelijk heb je er wat aan.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page