top of page

Sporten in de winter?

Heb je jouw zomerbody niet weten te behalen? Sport jezelf dan deze winter richting een winterbody!Sporten in de winter? Jazeker, terwijl iedereen zich continu drukt maakt om een zomerbody is het misschien tijd om na te denken over een winterbody! Misschien is een zomerbody niet gelukt afgelopen zomer maar je kunt opnieuw een doel stellen. Sporten in de winter heeft veel voordelen. Zo helpt sporten je inwendige kachel te laten branden, ben je mooi klaar voor de wintersport, blijf je de winterblues voor en heb je nog veel meer voordelen aan het sporten in de winter voor jouw winterbody!


Nu het koud is en snel donker wordt, is het voor sommigen erg aantrekkelijk om op de bank te ploffen. Netflix aan, fleecedeken over je heen geworpen en hopen dat je niet meer de deur uit hoeft. Toch is het juist in de winter fijn om naar een gezellige fitnessclub te gaan. Bij thuiskomst na je training kun je nog een tijd profiteren van extra energie en een warm, soepel lichaam. Kan de kachel thuis weer een graadje lager. Heerlijk toch, is het nog goed voor je energierekening ook!De voordelen van sporten in de winter

Een ander groot voordeel is dat sporten in de winter je behoedt voor depressieve gevoelens. Trainen op muziek kan bijvoorbeeld ontzettend opwekkend werken. Het geeft je een boost waar je weer even mee vooruit kunt, zo versla je direct die winterblues.


Ook spelen andere leden van de club een rol in de sfeer. Heb je een kleinere groep waarin je traint? Dan zul je ook sneller contact maken. Het gevoel dat je erbij hoort en dat je samen traint met andere gelijkgestemden maakt dat je je blij voelt en het zorgt ervoor dat je plezier krijgt in bewegen.


Aan je lichaam en geest werken is een proces dat heel je leven duurt. Elke dag leer je weer en kun je jezelf verbeteren. Dit proces gaat gewoon door, ook als je beseft dat je je doel niet gehaald hebt. Je past je doel aan en gaat weer verder.


Hoe pak je het dit keer beter aan? Vraag je jezelf af wat er mis ging bij het proces naar je summerbody. Maak je doel heel specifiek. Een winterbody is immers eigenlijk een te vage doelstelling. Wat wil je precies bereiken? Wat brengt het resultaat je? In welk opzicht verandert je leven erdoor?


Sporten in de winter en de doelen die daarbij passen: probeer de volgende zaken helder te krijgen:


  • Wat is precies je doel?

  • Waarom wil je dit doel halen?

  • Wat is er precies voor nodig om dit doel te halen en lukt dit of moet je je doel bijstellen?


Maak hier een plan van op een kalender en volg dit.

Is je doel gewoon lekker gaan of blijven bewegen in de winter? Ook dat kan!


Wist jij dat als jouw bloed sneller langs je aderen gaat schuren (door te sporten) je aderwand een stofje aanmaakt dat een soort wondermiddel is voor je lijf? Dit wondermiddel zorgt voor veel dingen maar ook dat je weerstand verhoogt. Hierdoor kun je minder vatbaar worden voor b.v. griep, obesitas en hart- en vaatziekten.


Nóg meer voordelen van een sportieve winter:

  • Laat je inwendige kachel branden, en krijg minder last van de kou.

  • Meer genieten tijdens de feestdagen, verlaag je stress met sport.

  • Minder last van stijve spieren en gewrichten.

  • Meer sociale interactie.

  • Productie van gelukshormonen.


Start nu met bewegen in de winter! En ervaar meteen alle voordelen die sporten je biedt. Wat je doel ook is, voor iedereen is sporten goed en het geeft je ontelbaar veel voordelen.


Wil je hulp van Project New Me bij het opstellen van jouw sportplan? Bezoek de PT studio en kom langs, of vul het contactformulier in. Wil je een proefles proberen? Dat kan via het onderstaande formulier. We helpen je graag!Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page