top of page

4 x de leukste kerst workouts

Die kerstkransjes en oliebollen trainen zichzelf er namelijk niet af ;-)


Hierbij hebben wij de leukste winter workouts voor jullie zodat we ook in deze decembermaand in en rond het huis in beweging kunnen blijven. En als we dan toch aan de slag gaan, kunnen we er maar beter een creatief feestje van maken. Vergeet je niet om voor de start even goed te stretchen en die billen een paar keer de bank op en af te squatten zodat je een beetje warm aan je workout begint?1. Burn it up (like a candle stick)!

Van boven naar beneden, tien herhalingen per oefening achter elkaar door, een half minuutje rust en dan gewoon nóg een keer, én nog een keer. Wil je het wat zwaarder maken, kun je ervoor kiezen de oefeningen op het onderlijf te springen (dus jumping lunges ipv lunges) of de hele boel te combineren met een rondje hardlopen.


Push ups

Mountain climbers

Burpees

Sit ups

Bicycle kicks

10 sec hollow hold

Squats

Lunges

Jumping jacks


2. Sleighride


Dit is een 5-minuten challenge die je buiten uit kunt voeren. Hier is een ronde oefeningen, voor elke ronde heb je 5 minuten de tijd, heb je tijd over dan is dat je rust. Je herhaalt dit 5 rondes. In 25 minuten een full body workout inclusief cardiotraining!


De eerste twee rondes zal het wellicht lijken of de rust veel te lang is, maar je zult al snel merken dat je er blij mee bent.


5 burpees

10 Push ups

20 Jumping jacks

30 Sit ups

40 squats

Ren 200 meter3. Turn it ‘round

Kies twee oefeningen, begin met 10 herhalingen van de één en 1 van de ander. Daarna 9 tegen 2, 8 tegen 3 enzovoorts. Dit zijn wat leuke combi’s om te gebruiken.


Burpees + squats

Triple jumps (Lunge links, lunge rechts, squat) + Push ups

Hip thrusters + sit ups4. Buddy sit in

Omdat december natuurlijk dé maand bij uitstek is om wat nader tot elkaar te komen, doen we er weer een knallende buddy-workout bij!


Een van jullie twee maakt een wallsit, knieën en billen in een hoek van 90 graden en handjes van de knietjes af! De ander maakt 10 burpees, daarna wissel je van plek. Zo doe je ieder 10 burpees, 9, 8 en door tot de 1!


Deze is ook leuk om in de vullen met andere oefeningen, wil je bijvoorbeeld lekker die benen branden, pak dan squats, begin met ieder 40 herhalingen, dan 30, 20 en 10.Happy Holidays!!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page