top of page

Thaise omelet met gehakt en lente-ui

Dit Thaise omelet recept met kurkuma en zwarte peper is rijk aan eiwitten en gezonde vetten en laag in koolhydraten.



Bovendien is dit low carb gerecht in slechts 15 minuten klaar te maken. Ideaal om tijdens je lunch te eten of als avondmaaltijd te bereiden wanneer je krap in de tijd zit! Check snel hoe je dit gezonde recept kunt maken!


Ingrediënten

2 scharreleieren (M of L)

150 gram mager rundergehakt

1 grote vleestomaat

2 lente-uitjes

2 takjes verse koriander

1 teentje knoflook

1 eetlepel Thaise vissaus

Zwarte peper

Kurkuma

Kokosolie


Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur.

  • Pers ondertussen de knoflook en voeg dit samen met de zwarte peper (naar smaak) toe in de pan.

  • Direct hierna voeg je al het rundergehakt erbij en roerbak deze tot het lichtbruin is.

  • Snijd de vleestomaat en de lente-uitjes tot kleine stukjes en voeg deze, samen met de koriander, toe aan het gehakt en roerbak dit alles tot het gehakt helemaal gaar is.

  • Meng de twee eieren, de kurkuma en de Thaise vissaus samen tot één geheel.

  • Verhit vervolgens wat kokosolie in een koekenpan en giet hier het eimengsel in.

  • Wanneer het mengsel van ei, kurkuma en de vissaus gestold is leg je het gehakt in het midden op het ei neer.

  • Laat dit nog heel even op laag vuur, met de deksel op de pan, staan.

  • Vouw tot slot deze Thaise omelet dicht en leg het op een bord.


Voedingswaarden:


Energie: 595 kcal

Eiwitten: 46 gram

Koolhydraten: 24 gram

Vetten: 35 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?







39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page