top of page

Tomatenquiche met noten

Deze quiche maak je met een deeg van volkorenmeel, magere kwark en kruiden.



2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

10 blaadjes salie of basilicum of 4 takjes tijm

150 gram volkorenmeel

75-100 gram magere kwark

olie

500 gram gemengde tomaten

2 eieren

100 ml halfvolle yoghurt

1 teentje knoflook

peper

25 gram ongezouten macadamianoten


Materialen

bakvorm met doorsnee van ca. 22 cm


Bereidingswijze:

  • Was de salie. Knip de helft van de salie klein of gebruik basilicum of tijm.

  • Meng het volkorenmeel met de kwark en de klein geknipte salie, gedroogde basilicum of wat tijm. Voeg eventueel een lepel koud water toe en kneed snel tot een deeg.

  • Laat het afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

  • Warm de oven voor op 175 °C.

  • Bestrijk de vorm met olie.

  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Bak de bodem 20 minuten in de hete oven.

  • Was de tomaten. Halveer kleintjes en snijd grotere in plakken.

  • Klop de eieren los en klop er de yoghurt door. Pers de knoflook erboven en maak het mengsel op smaak met peper.

  • Bestrijk de bodem met het yoghurtmengsel. Verdeel de tomaten erover, de kleine met de snijkant naar boven.

  • Bak de quiche onderin de hete oven in ca. 25 minuten gaar.

  • Hak de macadamia's grof en strooi ze over de quiche.

  • Garneer met de rest van de blaadjes salie, basilicum of takjes tijm.


Ingrediënten over?

Kwark:

Gebruik een schone lepel om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen. Kwark is ook lekker op brood met kruiden of fruit. Of maak er een lekker toetje van.


Voedingswaarden per persoon


Energie 530 kcal

Vet 20 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 55 gram

Waarvan suikers 15 gram

Vezels 10 gram

Eiwit 25 gram

Zout 0,3 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?



30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page