Een traybake is eigenlijk hetzelfde als de ‘ouderwetse’ ovenplaat. Een trend die populair blijft, want je hebt weinig afwas, kan hem van te voren bereiden en het is een leuke variant op een AVG’tje. Ook is hij zeer geschikt om eens andere groenten te bereiden dan de standaard broccoli, bloemkool en wortels. Vandaar dat we hem deze keer maken met venkel en zoete aardappel.
Benodigdheden (twee personen)
200 gr kipdijfilet (zonder vel)
400 gr zoete aardappels
250 gr venkel
1 rode ui
1 rode paprika
1 teentje knoflook
10 gr za’atar
10 ml olijfolie
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
Verwijder de buitenste schillen van de venkel. Was de venkel en snijd de knol in kwarten. Snijd vervolgens in de breedte in ringen van maximaal 1 centimeter breed. Je hebt 250 gram nodig.
Snijd de rode ui en paprika in kleine blokjes en meng samen met de venkel en de zoete aardappelblokjes.
Snijd de kipdijfilet in klein stukjes en meng door de groente.
Hak de knoflook fijn en roer dit samen met de za’atar kruiden door de olie. Verdeel de olie door het mengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Zet voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Schep het halverwege een keer om.
Tips en tricks
Eet jij liever kipfilet in plaats van kipdijfilet? Houd er dan rekening mee dat je de stukjes niet te klein snijd, waardoor ze tijdens het bakken niet te droog worden.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 538
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 50 gram
Vet: 22 gram
Vezels: 15 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments