top of page

Zoete aardappel met kaneelkip

Wie kent de zoete aardappel tegenwoordig niet?

Erg lekker super simpel gerecht voor in de oven!







Een hete oven kleurt het gerecht in 25 minuten lichtbruin


2 personen 30+ minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

500 gram zoete aardappelen

1 ui

1 teentje knoflook

200 gram kippendijvlees

1 theelepel kaneel

½ theelepel gemalen koriander

peper

2 eetlepels olie

400 gram snijbonen


Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 °C.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

  • Pel de ui en snijd hem in parten.

  • Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.

  • Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.

  • Snijd het kippenvlees in repen.

  • Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.

  • Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.

  • Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.

  • Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar. Geef ze bij de kip met aardappelen.


Voedingswaarden per persoon

Energie 475 kcal

Vet 15 gram

Waarvan verzadigd vet 3 gram

Koolhydraten 55 gram

Waarvan suikers 25 gram

Vezels 15 gram

Eiwit 30 gram

Zout 0,3 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page