Turkse kofte

De Turkse cuisine kent naast heerlijk sterke koffie een aantal geweldige gerechten – zoals kofte! Met dit recept maak je gemakkelijk zelf zalige Turkse kofteballetjes.


Heerlijk als avondeten of als een lekker uitgebreide lunch.





Benodigdheden:

300 gram mager rundergehakt

1 ei

1 el. paneermeel

1 kleine rode ui

1 teen knoflook

15 gram peterselie

2 takjes munt

1 tl. komijnpoeder

snuf kaneel

300 gram bulgur

400 gram cherrytomaatjes

naar smaak peper en zout


Oven

Bakpapier

Spiezen


Bereidingswijze


  • Bereid eerst de kofte voor. Hak hiervoor 15 gram peterselie, de blaadjes van 2 takjes munt, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Voeg hier het gehakt, 1 ei, 1 el paneermeel, 1 tl komijn, een snuf kaneel en peper en zout aan toe.

  • Kneed met je handen goed door elkaar. Rol langwerpige balletjes van ongeveer 1 el/25 gram van het gehaktmengsel. Is het mengsel niet stevig genoeg, voeg dan nog wat paneermeel toe.

  • Rijg voorzichtig 2 balletjes aan een spies. Als het goed is heb je 16 balletjes dus uiteindelijk 8 spiesjes. Leg de spiesjes vervolgens in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Spoel ondertussen de bulgur en de tomaatjes af.

  • Kook de bulgur vervolgens zoals aangegeven op de verpakking.

  • Leg de tomaatjes op een bakplaat en rooster in de oven voor 30 minuten.

  • Leg na 10 minuten de kofte op een bakplaat en gaar deze voor 20 minuten in de oven.

  • Serveer 2 spiesjes kofte per persoon met bulgur, tomaatjes en eventueel wat yoghurt.



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




Bron: Fit.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven