top of page

Bootcamp

‘Afzien, discipline, doorzettingsvermogen en frisse buitenlucht’, zo zou je bootcamp kunnen omschrijven. Deze trainingsmethode is een outdoor training waarbij gewerkt wordt aan je uithoudingsvermogen, kracht, figuur en souplesse. Bootcamp is overgewaaid uit het Amerikaanse leger en is inmiddels een trend in Nederland.

De bootcampmethode komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse leger, waar het een middel is om soldaten voor te bereiden op zware taken. De commerciële variant, die hiervan is afgekeken, is voor alle sportniveaus toegankelijk. Als een bootcamptraining goed gegeven wordt, wordt er aandacht geschonken aan het hele lichaam met een full body workout, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een training bestaat doorgaans uit hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen die meestal in de buitenlucht uitgevoerd kunnen worden, zonder inzet van extra apparaten.


Als je een bootcamptraining wilt volgen, kun je het beste op zoek gaan naar gecertificeerde en ervaren trainers. Het mooie is dat je na een aantal trainingen alle oefeningen wel onder de knie hebt. Dan kun je steeds iets meer herhalingen uitvoeren of de snelheid verhogen. Wees creatief en let vooral goed op wat je instructeur precies vertelt tijdens de training.


Voordelen van bootcamp

  • Veel calorieën verbranden (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • Trainen in de buitenlucht geeft een ontspannend effect

  • Sporten in groepsverband: door sociale druk presteer je net iets beter

  • Aanbod voor alle sportniveaus

  • Diversiteit in trainingen

  • Goed voor conditie en kracht


Nadelen van bootcamp

  • Als het heel slecht weer is, kan een training minder prettig zijn

  • Je zit meestal aan vaste trainingstijden vast


Project New Me biedt op dinsdag- en donderdagavond een uitdagende bootcamp les! Deze les is voor iedereen toegankelijk en wordt op basis van ervaring goed aangestuurd.

Via onze app kun je je aanmelden voor een les. Zien we je snel?


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page