top of page

Courgettepannenkoekjes met zalm, avocado en tuinkers

Bij pannenkoeken denk je niet direct aan het woord gezond. Logisch want spek, kaas, stroop en (poeder)suiker zijn niet de allerbeste producten om te eten zullen we maar zeggen.



Gelukkig is er ook een hele gezonde manier om pannenkoeken te maken. En die hebben we dit keer voor je uitgewerkt. Eigenlijk gaan er in en op deze pannenkoeken alleen maar gezonde dingen: courgette, zalm, avocado, pesto en tuinkers. Bovendien combineren deze ingrediënten perfect met elkaar.


Geniet ervan!


Benodigdheden (2 personen)

50 gr bloem

100 ml melk

1 ei

snuf zout

10 gr groene pesto

200 gr courgette

100 gr gerookte zalm

0,5 avocado

1 bakje tuinkers

1 theelepel citroensap


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 10 minuten


  • Meng de bloem, melk, ei en zout tot een glad beslag.

  • Rasp de courgette fijn en roer dit samen met de pesto door het beslag.

  • Snij de zalm en avocado in stukjes. Meng er wat tuinkers door en maak het op smaak met peper en citroensap.

  • Verhit een scheutje olie of boter in een koekenpan en bak twee pannenkoeken van het beslag.

  • Beleg elke pannenkoek met de helft van het zalm-avocado mengsel.


Tips en tricks

  • Laat de tuinkers in het bakje (met voedingsbodem) zitten, dan is hij een week houdbaar in de koelkast.

  • De resterende tuinkers kun je dan perfect gebruiken om je boterhammen mee op te leuken.

  • Je kunt ook een stapeltje kleine pannenkoeken bakken.



Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 409

Eiwit: 23 gram

Koolhydraten: 30 gram

Vet: 22 gram

Vezels: 6 gram


Eet smakelijk!



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?



5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page