top of page

De 15 voordelen van een personal trainer

Persoonlijke training biedt professionele ondersteuning voor het plannen, structureren en uitvoeren van de beste weg naar het bereiken van jouw eigen persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen. De personal trainer staat direct naast jou als jouw persoonlijke coach om je te motiveren, uit te dagen en te ondersteunen bij je workouts en je te helpen de uitdagingen te overwinnen die op je pad komen.


Jouw personal trainer zal je aanmoedigen en motiveren, je oppakken wanneer je valt, je duwen en je zelfs dragen. Jouw PT houdt je op het goede pad!


De 15 voordelen van een personal trainer op rij:

1. Het is educatief

Personal trainers zijn getraind in lichaamsbeweging en hoe lichaamsbeweging een positieve invloed op het lichaam heeft. Ze kunnen daarom de beste oefeningen samenstellen waardoor je snel en veilig je doelen kunt halen.

2. Hulp bij de juiste lichaamshouding

Met de coaching van een personal trainer leer je een correcte houding en techniek aan en dát is van onschatbare waarde voor de rest van je leven. Je persoonlijke trainer zorgt ervoor dat oefeningen correct en efficiënt worden uitgevoerd om maximaal resultaat te behalen.

3. Hulp met persoonlijke wensen

Iedereen is anders en je personal trainer begrijpt dit. Daarom wordt het ook 'persoonlijke' training genoemd. Alles van een oude blessure tot een gesteldheid die van invloed kan zijn op je vermogen om bepaalde oefeningen te doen, kan van invloed zijn op je vermogen om je doelen te bereiken. Je personal trainer begrijpt dit en heeft de vaardigheden om met deze speciale wensen te werken.

4. Hulp bij het stellen van realistische doelen

We willen allemaal onze doelen bereiken en we willen ze allemaal NU bereiken! Dit laatste kan soms zeer demotiverend werken, omdat we vinden dat het niet snel genoeg gebeurt of omdat we gaan denken dat onze doelen toch onhaalbaar zijn.

Je personal trainer helpt je realistische en haalbare stappen te zetten op weg naar je einddoel. Het behalen van tussentijdse doelen, het zetten van kleine stapjes op weg naar het einddoel, vergroot de motivatie om meer doelen te bereiken. Hierdoor boek je voortdurende vooruitgang en de motivatie is verzekerd.

5. Hulp bij specifieke doelen, zoals training voor een evenement

Naast het stellen van realistische doelen kan een personal trainer je helpen specifieke doelen te bereiken. Soms hebben we een persoonlijk doel of reden om iets te bereiken, zoals bijvoorbeeld een speciaal sportevenement of een bruiloft. Je persoonlijke trainer helpt bij het toespitsen en concentreren op de specifieke vereisten om dat doel te behalen.

6. Hij/zij houdt je verantwoordelijk

Hoe vaak ben je naar bed gegaan en heb je tegen jezelf gezegd: 'Morgen word ik wakker en ga ik naar de sportschool’? Je wordt wakker en besluit dan dat een uur extra slaap beter klinkt…

Je personal trainer houdt je verantwoordelijk voor je programma en trainingsschema. Het kan makkelijk zijn om van ons voornemen af te wijken, maar als we weten dat onze personal trainer op ons wacht, zijn we veel gemotiveerder om toch te komen en zo echte resultaten te behalen.

7. Geen verspilde tijd = maximale resultaten

Een personal trainer zorgt ervoor dat de oefeningen die je doet het meest effectief zijn voor het behalen van je doelen. Ook zorgt hij ervoor dat je elke minuut van je sessie dichter bij deze doelen komt.

8. Hij/zij helpt bij meer dan fitness alleen

De meeste personal trainers hebben ook secundaire kwalificaties en vaardigheden, zoals bijvoorbeeld op het gebied van voeding of andere specifieke vakgebieden.

9. Hij/zij verbetert je geestelijke gezondheid

Het is al lang bekend dat lichaamsbeweging kan helpen bij psychische problemen, zoals depressie of eetstoornis. Ook wordt lichaamsbeweging aanbevolen door veel medische zorgverleners als onderdeel van hun behandeling.


10. Hijzij is een officieuze therapeut

Tijdens de sessies met een personal trainer zul je waarschijnlijk spreken over je week, hoe je werk verloopt, wat er in je leven gebeurt, welke uitdagingen je tegenkomt, en meer. Praten met iemand en in het bijzonder iemand die alleen je gezondheid en geluk in gedachten heeft, kan heel therapeutisch werken.

11. Hij/zij helpt je goede gewoonten te ontwikkelen

Het duurt weken om goede gewoonten te ontwikkelen en zelfs nog langer om met slechte gewoonten te breken. Dit alleen doen kan moeilijk zijn, zo niet onmogelijk. Het hebben van een personal trainer kan de extra steun en toewijding zijn die je nodig hebt om sterk te blijven in momenten van zwakte.

12. Gepersonaliseerd trainingsprogramma

Een personal trainer heeft de kennis om oefeningen te kunnen verzinnen waarmee je het meest kunt profiteren bij het behalen van je doelen. Hij weet ook welke oefeningen je leuk vindt en kan alternatieven bedenken voor de oefeningen die je het meest vervelend vindt. Je personal trainer zorgt ervoor dat de balans altijd uitdagend, leuk en doelgericht is voor jou!

13. Het past in je schema

Een persoonlijke trainer werkt met je samen! Hij stelt zichzelf beschikbaar om te werken met jouw planning en specifieke tijdvereisten.

14. Flexibel qua locatie

Ook op dit punt werkt de personal trainer met je samen! Niet iedereen geniet van de sfeer van een overvolle sportschool en een sessie buiten. Werken met verschillende apparatuur of in een ander deel van de sportschool of PT-Studio kan ook zorgen voor afwisseling en frisse energie om te oefenen.

15. Hij/zij daagt je uit

De personal trainer daagt je uit om fysiek en mentaal de beste versie te worden van jezelf! Hij kan ook je zelfbeeld uitdagen en aanpassen. Denk je dat iets buiten je bereik ligt? Dat je nooit meer in die spijkerbroek zult passen? Weet je niet wat je nodig hebt om geweldig te zijn? Een personal trainer is een professional en zal je het verschil laten zien, voelen en weten tussen 'ik kan dit niet' en 'ik heb het gedaan'.


Een personal trainer is je levenscoach, voedingsgids en aanmoedigingshulp in één, en zonder hem/haar zijn je fitnessdoelen veel moeilijker te bereiken. Dus waar wacht je op? Neem vandaag nog contact op met één van onze professionele Personal Trainer om je fitnessdoelen te helpen bereiken.
Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page