top of page

Fish & Chips




Wat is Fish & Chips?

Eigenlijk verhult de naam niets, fish & chips is niets meer en niets minder dan (gefrituurde) vis en friet. De vis wordt voordat deze gefrituurd wordt door een beslag gehaald en krijgt hierdoor een lekker krokant korstje.


De meest gebruikt vis is toch wel kabeljauw, maar ook schelvis wordt veel gebruikt, eigenlijk maakt het niet heel veel uit welke van deze twee je gebruikt, zelfs een andere vis zoals koolvis, heilbot, schol of heek zou prima kunnen. Kies echter wel voor verse vis.


Maar wij hebben natuurlijk een gezonde variant en is gemaakt door @indekeukenvancorine. Love it! Probeer deze healthy fish & chips variant.


Benodigdheden (2 personen):

- 400 gram zoete aardappel ovenfriet

- 125 gram champignons

- 1 paprika

- 1 zalmhaasje

- 60 gram crème fraîche light

- theelepel mosterd

- scheutje magere melk

- olijfolie (spray)

- remia friteslijn

- zout en peper


Bereidingstijd: 35 minuten


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, leg bakpapier op een bakplaat.

  • Vervolgens leg je hier de zoete aardappelfriet, gesneden champignons en paprika op. Spray met olijfolie en doe er peper en zout op.

  • Bak het 30 minuten af in de oven.

  • Bak in de laatste 10 minuten de zalm gaar, niet te lang, dan wordt hij droog 😉

  • Verwarm de crème fraîche met de mosterd in een steelpan, voeg vervolgens de melk toe om de saus wat dunner te maken.

  • Leg alles op je bord en top de friet optioneel af met wat remia friteslijn.


Eet

smakelijk!!



22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page