Zeg eens eerlijk? Heb jij ook standaard een blik of zak tomaten-groentesoep met balletjes in de voorraadkast staan? Lekker van smaak, snel klaar, vol groente én toegevoegde suikers. Na het maken van deze soep koop jij daarom nooit meer de kant-en-klare variant, maar haal je voortaan een vers ingevroren portie uit de vriezer op het moment dat je er zin in hebt.
En net als dat er lekker veel groente in zit, geldt dat ook voor de balletjes. Zo ontstaan er geen discussies over wie er de meeste heeft, want er is genoeg voor iedereen. Schep de kommen dus maar vol!
Ingrediënten (voor 2 liter)
5 gr gehaktkruiden
175 gr rundergehakt
1.5 l groentebouillon
1 ui
1 teentje knoflook
5 tomaten
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
500 gr soepgroente
55 gr vermicelli
worcestersaus naar smaak
Bereidingswijze:
Kneed de gehaktkruiden door het gehakt en draai er kleine balletjes van.
Kook de balletjes in 500 milliliter bouillon in 10 minuten gaar en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Haal de harde kern uit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
Voeg de tomaat toe en bak dit een paar minuten mee.
Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn. Voeg de kruiden toe en roer goed door.
Voeg de overige bouillon toe en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de soepgroente en vermicelli toe. Breng dit al roerend aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken. Laat de soep minimaal een half uur zacht koken.
Maak verder op smaak met worcestersaus.
Voeg de balletjes toe en laat een paar minuten mee warmen.
Tips en tricks
Je kan er uiteraard ook zelf kiezen welke groente je in de soep doet. Het snijwerk vraagt alleen iets meer extra van je tijd, maar het grote voordeel is dat je zelf kunt kiezen welke groente je in de soep doet. wortel, bleekselderij, prei, bloemkool, paprika, tuinerwten en selderij.
Bron: Projectgezond.nl
Comments