Het is dan wel bijna lente maar de temperatuur laat het nog wat afweten ;-)
Een heerlijk warme soep voor de koude dagen.
2 personen 15-30 minuten voorgerecht, lunch
Ingrediënten
1 bosui
schijf pompoen (ca. 300 gram)
1 theelepel kerrie
peper
1 eetlepel olie
¼ (groente)bouillontablet met minder zout
Bereiding
Was de bosui en snijd hem in ringen.
Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
Bewaar de groene uienringen en fruit het andere deel met de kerrie en wat peper zacht in de olie.
Voeg de stukken pompoen en 300 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook dit in 10 minuten gaar.
Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de soep weer tegen de kook aan en strooi de groene uienringetjes erover.
Tip:
Om er een maaltijdsoep van te maken kun je wat gerookte zalm en/of garnaaltjes er aan toevoegen.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in een maaltijdsoep, een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.
Voedingswaarden per persoon (excl. de zalm/garnalen)
Energie 80 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 4 gram
Waarvan suikers 3 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 1 gram
Zout < 0.1 gram
Enjoy!
Bron: Voedingscentrum
Comments