top of page

Paprikasoep

Van paprika’s kun je heerlijke soep maken. En het oog wil ook wat! De soep kleurt mooi felrood op tafel. Omdat er ook tomaten in de soep gaan heeft het wel iets weg van een tomatensoepje, maar toch smaakt het anders. Omdat de boel eerst lekker even in de oven gaat smaakt deze soep fantastisch lekker.




Benodigheden voor 1.000 ml

4 rode paprika’s

2 tomaten

1 rode ui

2 teentjes knoflook

15 ml olijfolie

3 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)

1 groentebouillonblokje


Bereidingswijze:

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de paprika, tomaat, ui en knoflook in grove stukken.

  • Doe alles in een ovenschaal en hussel er met je handen 15 ml olijfolie en wat peper en zout door.

  • leg de takjes tijm er bovenop en zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven.

  • Breng in een ruime pan 500 ml groentebouillon aan de kook.

  • Haal de groente uit de oven en ris de tijmblaadjes van de takjes af. De takjes zelf gaan niet door de soep, de blaadjes wel.

  • Voeg de groente toe aan de bouillon en maak er met de staafmixer een mooie gladde soep van.

  • Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.


Tips en tricks

Je kunt de groente ook in een koekenpan op hoog vuur gaar bakken / grillen. Zorg wel dat het echt flink bakt (en niet stooft) want juist door het harde bakken komen de smaken goed vrij.


Je hoeft niet perse allemaal rode paprika’s te gebruiken. Een kleurenmix gaat ook prima. Wij hebben voor alleen maar rood gekozen omdat de soep dan een mooie kleur krijgt, maar dat is eigenlijk alleen van toepassing als je dat belangrijk vindt ;).


Voedingswaarde (per 100 ml)

Kcal: 35

Eiwit: 0 gram

Koolhydraten: 5 gram

Vet: 2 gram

Vezels: 1 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en Instagram?



42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page