top of page

Rode bietensoep

De rode biet geeft deze gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.





2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten

1 ui

1 wortel

500 gram gare rode bieten

3 kleine aardappelen

1 eetlepel olie

½ groentebouillontablet met minder zout

3 eieren

peper

azijn

2 eetlepels dille (vers of diepvries)

4 volkoren boterhammen


Bereiding

  • Maak de groente schoon.

  • Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes.

  • Neem het vel van de bietjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

  • Fruit de ui in de olie glazig.

  • Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel en 400 ml water met het stuk bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.

  • Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.

  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.

  • Pel de eieren en hak ze grof.

  • Rasp de overgebleven biet grof.

  • Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.

  • Garneer de soep met dille en serveer de gehakte eieren en het brood erbij.


Extra informatie

Allergie info:

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.


Ingrediënten over?

Dille:

Wikkel de rest van de dille in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de dille onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar


Voedingswaarden per persoon


Energie: 460 kcal

Vet: 15 gram

Waarvan verzadigd vet: 3 gram

Koolhydraten: 55 gram

Waarvan suikers: 15 gram

Vezels: 15 gram

Eiwit : 20 gram

Zout : 1,4 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page