• Project New Me

Kippensoep met kikkererwten

Met wat kipfilet, een zakje soepgroenten, een blikje kikkererwten, bouillon en aardappels kom je al een heel eind voor het maken van deze lekkere kippensoep met kikkererwten. In ongeveer 30-35 minuten is de soep klaar en kun je aan tafel.

Wij serveren er nog een afbakbroodje bij, zodat het goed vult.

Uiteraard een volkoren broodje ;-)


Recept voor 2-3 personen

Tijd: 30-35 min.


BENODIGDHEDEN:


250 gr voorgesneden soepgroenten

300 gr kipfilet(haasjes)

1 ui

1 teen knoflook

2 aardappels

1 liter kippenbouillon

150 gr kikkererwten uit blik

1 tl tijm

1 tl basilicum


BEREIDINGSWIJZE:


  • Spoel de kikkererwten in een zeef schoon met water.

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  • Schil de aardappels en snijd de aardappels in stukjes.

  • Giet een scheutje olie in een soeppan en bak de ui en knoflook.

  • Voeg dan alle ingrediënten toe behalve de kikkererwten.

  • Kook de soep circa 10-15 minuten en schep dan de kip uit de soep.

  • Laat de kip een beetje afkoelen en pluk de kip dan uit elkaar.

  • Voeg de kip weer toe, net zoals de kikkererwten.

  • Kook de soep nog ongeveer 10 minuten en zet dan het vuur uit.


Eet smakelijk!



  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube