Hangop is eigenlijk gewoon uitgelekte yoghurt. Nu je dat weet, begrijp je ook direct waarom ze dit dessert een andere naam hebben gegeven die net wat spannender klinkt. Een echte pro gebruikt voor het uitlekken een kaaspasseerdoek, maar met een gewone schone theedoek gaat het ook heel goed.
Dit toetje is sowieso gemakkelijk om te maken. Helemaal wanneer je pas op de dag zelf beslist het te serveren en je kant-en-klare hangop koopt, omdat je onvoldoende tijd hebt om de yoghurt uit te laten lekken.
Al blijft het natuurlijk wel het leukst en lekkerst om ook de hangop echt zelf te maken!
Dit heb je nodig (twee personen)
500 gr volle yoghurt
15 gr pistachenoten
5 gr munt
150 gr aardbeien
15 gr honing
10 ml balsamicoazijn
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten + 8 uur uitlekken
Doe een zeef boven een schaal. Leg een theedoek in de zeef en giet hier de yoghurt bovenop. Zet alles vervolgens minimaal 8 uur weg in de koelkast, zodat de yoghurt goed kan uitlekken. Er blijft ongeveer 220 gram hangop over.
Hak de pistachenoten en rooster in een droge koekenpan.
Snijd de munt fijn.
Haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd 50 gram aardbeien in dunne plakjes en zet apart weg voor de garnering.
Doe de honing, balsamicoazijn, munt, aardbeien en wat zwarte peper in een kom. Meng het geheel tot een gladde saus met een staafmixer.
Doe de hangop in twee schaaltjes, verdeel de saus erover. Garneer met de aardbeien, pistachenoten en eventueel een blaadje munt.
Tips en tricks
Roer wat van de aardbeien en balsamico saus door de hangop om het wat te zoeten.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 249
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vet: 12 gram
Vezels: 2 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments