top of page

Zo transformeer je havermout in een vetverbrander

Bestrijd vet en kwaaltjes met behulp van je ontbijt.


Havermout: het ideale ontbijt, de perfecte lunch én een geweldige post/pre-workoutmeal. Havermout, wij houden ervan. Jij ook? Lees dan verder. Er zijn namelijk een aantal uiterst simpele manieren om je havermout te upgraden naar een nóg gezonder maal.


Onderzoek van Harvard toont aan dat een goede portie volkoren granen per dag het risico op hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker vermindert. Een extra goede reden om havermout in je dagelijkse voedingspatroon te verwerken. Maar om het geheel wat aan te kleden, hebben we hier wat tips voor je: zowel gezond als een ware smaaksensatie.


Kaneel

Deze specerij doet veel goeds voor je spijsvertering. Een onderzoek gepubliceerd in Journal of Nutrition ontdekte dat kaneel bij de maaltijd het risico op hartaandoeningen vermindert, omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Ook helpt het je lichaam bij de vertering van suiker. Zorg dus dat je het over je havermout heen sprenkelt.


Bosbessen

Ze zijn redelijk aan de prijs, maar om een goede reden. Bosbessen zijn de rijkste antioxidantenbronnen ter wereld, en een handvol belemmert de ontwikkeling van vetcellen, verlaagt de bloeddruk en vertraagt de cognitieve achteruitgang. Een simpele manier om meer van deze blauwe bollen binnen te krijgen, is door ze op je havermout te gebruiken als topping. Diepvriesbessen zijn net zo gezond, scheelt weer op je bankrekening.


Eitwitpoeder

Rond de 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht eten om je spierherstel zo goed mogelijk te laten verlopen kan weleens lastig zijn, vooral voor degenen die niet zo’n fan zijn van shakes. Een simpele manier om meer eiwitten te consumeren, is door een flinke scoop door je havermout heen te roeren.


Amandelen

Ze zijn rijk aan magnesium, vitamine E en eiwit én verlagen je cholesterol. Ook interessant: onderzoek in New England Journal of Medicine ontdekte dat als je elke dag een handvol noten eet, je je overlijdenskans verlaagt. Maar sla niet door. Een handvol is meer dan genoeg. Noten zijn rijk bevatten veel vetten (lees: calorieën), dus zal je hard moeten werken om ze er weer af te trainen.


Rozijnen

Vooral als je een kom havermout als je pre-workout inzet: rozijnen zijn een must. Onderzoek in Journal of the International Society of Sports Nutrition ontdekte dat rozijnen net zo effectief zijn als energierepen. En goedkoper.


Bananen

Elke dag een banaan eten is de simpelste en goedkoopste manier om je gezondheid te verbeteren. Ze zitten vol kalium, vezels, vitamine C en vitamine B6 – allemaal goed voor je hart. Ook beschermen ze je geheugen en krijg je er een beter humeur door, dit komt door het aminozuur tryptofaan, wat je lichaam omzet in het gelukshormoon serotonine.


Lijnzaad

Zoals met veel superfoods is het zo dat de effecten zeer positief zijn, maar je smaakpapillen er anders over denken. De makkelijkste manier om gebroken lijnzaad te eten is door een paar lepels door je havermout te roeren. Drink er wel voldoende water bij, anders vormt het een homp in je maag.




Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?







Bron: Men's Health

128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page