top of page

Incline chest press


Deze incline chest press challenge is killing voor je core.

Je zal niet altijd de tijd of zin hebben om uren in de gym rond te lopen. Het komt weleens voor dat je een ongemotiveerde dag hebt. Of het nou komt doordat het zo druk is in de gym, je een zware dag hebt gehad of gewoon weinig tijd hebt, dit zijn de dagen dat je schema een klein beetje aangepast moet worden. In dit geval betekent dat: zo veel mogelijk werk verzetten in zo min mogelijk tijd.


Als je tijd hebt voor maar één zware oefening, dan is dit de oefening die je zou moeten doen. Deze oefening is een challenge voor je borst, schouders én core in een. Al deze spiergroepen in één oefening zorgt er voor dat je het meeste uit je work-out haalt.


De chest press challenge

Voor deze challenge heb je helemaal niet zo veel nodig, alleen dumbells en een verstelbaar bankje en je bent er al. Dit is dus een oefening die je in een kleinere gym of thuis zou kunnen proberen. Het is de bedoeling dat je deze challenge met zwaar gewicht uitvoert, maar niet zo zwaar dat je ‘m niet stil kunt houden.


De oefening:


  • Zit op het incline bankje met je dumbells in press positie.

  • Duw het gewicht omhoog met beide armen en voltooi 2 reps met alleen je linker arm. Houd tijdens deze 2 reps je rechter arm gestrekt omhoog.

  • Nu doe je hetzelfde met je rechter arm.

  • Doe nog 2 reps met beide armen tegelijk. Nu heb je één herhaling voltooid.

  • Probeer vier setjes van 3 á 4 herhalingen te doen.


Deze oefening is zo effectief omdat het je de kans geeft om specifiek op verschillende kanten van je lichaam te focussen en tegelijkertijd moet je ook moeite doen om de balans te houden. Door de oefening op deze manier uit te voeren pak je niet alleen je borst aan, maar ook je schouders en core. Je lichaam zal in de war zijn van deze variant omdat het de hele tijd uit balans wordt gehaald.


Om te compenseren gaat je lichaam proberen mee te draaien om het gewicht omhoog te duwen. Wanneer jij hier je buikspieren goed aangespannen houdt ga je dit effect tegen én zorg je er voor dat je buikspieren goed getraind worden.


Door de constante verandering van de balans moet je core de hele tijd aanpassen aan de situatie. Bij traditionele reps heeft je core een ‘rustmoment’ en bij deze variant niet.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?Bron: Menshealth

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page