Een recept met tartaartjes om je vingers bij af te likken. Met zilvervliesrijst en groente.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
1 komkommer
1 groene paprika
½ groen pepertje
2 bosuitjes
2 eetlepels vloeibare margarine
2 tartaartjes
1 theelepel kerrie
2 eetlepels zuivelspread light
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af.
Snijd de komkommer in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
Doe de blokjes komkommer erbij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
Roer er op het laatst de zuivelspread door. Geef de rijst erbij.
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 5 gram
Eiwit 30 gram
Zout 0,4 gram
Kommentare