Komkommer in het groen met tartaar en rijst

Bijgewerkt op: 21 aug. 2021




Een recept met tartaartjes om je vingers bij af te likken. Met zilvervliesrijst en groente.


2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht


Ingrediënten


150 gram zilvervliesrijst

1 komkommer

1 groene paprika

½ groen pepertje

2 bosuitjes

2 eetlepels vloeibare margarine

2 tartaartjes

1 theelepel kerrie

2 eetlepels zuivelspread light


Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af.

  • Snijd de komkommer in blokjes.

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

  • Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

  • Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.

  • Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met de kerrie en roerbak dit enkele minuten.

  • Doe de blokjes komkommer erbij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.

  • Roer er op het laatst de zuivelspread door. Geef de rijst erbij.


Voedingswaarden per persoon

Energie 545 kcal

Vet 20 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 60 gram

Waarvan suikers 6 gram

Vezels 5 gram

Eiwit 30 gram

Zout 0,4 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?




28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven