top of page

Voor Valentijnsdag: liefde leidt tot déze 8 gezondheidsvoordelen

Echte liefde levert een aantal gezondheidsvoordelen op. In dit artikel bespreken we ze alle acht. Dat is toch mooi meegenomen.1. Je leeft waarschijnlijk langer

Je kent vast wel die kriebel in de buik en dat enthousiaste gevoel als je helemaal hoteldebotel op iemand bent. Daarnaast ken je misschien ook wel dat comfortabele, veilige gevoel dat in de loop van een relatie ontstaat. Uit een onderzoek van 2017 blijkt dat als je in een gelukkige relatie zit, de kans dat je doodgaat met 49% afneemt. Daarbij vermeldden de onderzoekers ook dat gelukkige koppels elkaar ook motiveren om bijvoorbeeld meer te bewegen en gezond te eten.


2. Cardiovasculaire gezondheid verbetert

Uit een onderzoek blijkt dat als een persoon stopt met roken, de kans groter is dat de ander hier ook mee stopt. Dit geldt ook voor bewegen. Meer dan 60% van de mensen ging meer bewegen, zodra hun partner ook meer ging ging bewegen. Hierdoor verbetert dus je hartconditie.


3. Lagere bloeddruk

Een foute of slechte relatie kan veel stress veroorzaken. Een liefdevolle relatie, waarbij je rust bij elkaar vindt en elkaar steunt, zorgt juist voor minder stress en spanning. Het resultaat: een langere bloeddruk. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek.


4. Betere mentale gezondheid

Doordat een liefdevolle relatie, de bloeddruk verlaagt, zul je je ook minder angstig en depressief voelen. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die een fijne relatie hebben, zich over het algemeen een stuk kalmer voelen.


5. Betere nachtrust

Een goede relatie leidt tot een betere nachtrust. Dit kan zelfs jaren nadat de relatie is beëindigd nog het geval zijn.


6. Minder pijnklachten

Uit een onderzoek blijkt dat liefde kan leiden tot minder pijnklachten. Soms wordt liefde ook wel eens vergeleken met drugs. Het blijkt dat drugs en liefde ongeveer dezelfde gebieden in de hersenen beïnvloeden. Beiden zorgen ervoor dat er meer dopamine wordt aangemaakt en deze neurotransmitter zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart.


7. Sterker immuunsysteem

Uit onderzoek blijkt dat verliefdheid of liefde de genen in het immuunsysteem reguleert. Dit betekent dat de kans op een verkoudheid of een griepje kleiner wordt, doordat je immuunsysteem nu sterker is.


8. Bevordert herstel

Uit een onderzoek blijkt dat door interactie met je geliefde, het genezingsproces sneller in gang wordt gezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wondjes die sneller zullen genezen.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


Bron: Vriendin


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page